EVENIMENT – La Suciu de Sus, expoziție de artefacte descoperite de arheologi în Depresiunea Lăpușului

0
406

CULTURA SUCIU DE SUS. În perioada 9-10 octombrie 2021, Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, organizează în parteneriat cu Asociația Suciu de Sus expoziția “Cultura Suciu de Sus… la ea acasă”, la Școala Gimnazială „Florea Mureșanu”. Evenimentul face parte din proiectul „Interferențe Culturale” și se desfășoară în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare și Primăria Suciu de Sus.

 

Printre exponate se regăsesc artefacte descoperite în timpul campaniilor arheologice derulate de-a lungul anilor în Depresiunea Lăpușului, precum piese de bronz și de ceramică – vase splendid decorate, topoare și celturi specifice epocii târzii a bronzului (a doua jumătate a mileniului II î.Hr.).

 

Vernisajul expoziției „Cultura Suciu de Sus… la ea acasă” va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, ora 13.00, și va fi urmat de sesiunea de comunicări științifice pe teme de istorie și arheologie „Interferențe culturale în spațiul lăpușean”, precum și de demonstrații de olărit ale artistului ceramist Daniel Leș, ambasador al turismului maramureșean. Duminică, 10 octombrie, se va organiza o deplasare la siturile arheologice din localitate.

 

* Foto: @Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here