REACȚIE – Senator Dan Ivan: Apă cu noroi la robinetele băimărenilor. Unde sunt sutele de milioane de euro investite în rețelele de apă?

0
333

INVESTIȚII PENTRU JEG. 31 martie 2021, miercuri dimineață. Timp de aproape o oră, la robinetele multor băimăreni a curs apă cu… noroi. Un material video publicat pe Facebook de senatorul USR Maramureș, Dan Ivan, ne arată o apă maronie, imposibil de folosit în bucătărie. Demnitarul ironizează administrația băimăreană pentru lipsa de interes în rezolvarea problemei calității apei, în condițiile în care episodul nu este unul izolat. Paradoxal este că astfel de surprize ce îi determină pe băimăreni să își depoziteze din timp apă curată în bidoane, vin în contextul unor investiții foarte costisitoare realizate pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă din întreg județul.

 

“Timp de aproape o oră, câteva mii de băimăreni au așteptat ca apa noroioasă furnizată de VITAL să se limpezească. Unii nu au realizat aspectul mlăștinos al apei decât după ce au pornit dușul sau au pus ceainicul pe plită. Evident, nu a fost o mare problemă, pentru că băimărenii sunt obișnuiți cu poluarea, astfel că niște noroi în apă nu reprezintă mare lucru.

 

Mai revoltați sunt pentru faptul că prețul lichidului vital este extrem de mare față de calitatea oferită, deși în ultimii ani s-a investit foarte mult în infrastructura ce asigură apa în județ. Ne amintim că VITAL a implementat în perioada 2011-2015 un proiect cu cofinanțare europeană, în valoare de 120 milioane euro, iar în 2018 a fost demarat cel mai important proiect european din Maramureș, în valoare de 180 milioane euro, pentru realizarea a peste 400 km de rețea de apă.

 

Eu înțeleg că mai sunt conducte sparte și țevi ruginite, că pentru conducerea VITAL importante sunt încasările, iar consumatorii beneficiază doar de facturi și atât, că primarul Cătălin Cherecheș își aduce aminte la fiecare 4 ani de problema prețului apei, anunțând ieftinirea, timp de 5 minute, până îl votează fanii, dar de bun simț și de omenie ar fi ca băimărenii să simtă că societatea ce le furnizează apa nu își bate joc de ei. Până acum, nu am asistat la o conferință de presă în care cineva să își ceară scuze pentru disconfortul creat. Nu am văzut ca VITAL să asigure o revizie gratuită pentru microcentralele consumatorilor, de exemplu, sau montarea unui filtru în plus pe instalațiile de apă.

 

Poate am așteptări prea mari de la actuala administrație locală, dar cred că lucrurile pot fi îmbunătățite. În special atunci când vorbim de cetățenii simpli și de atitudinea față de aceștia”, a scris senatorul USR Dan Ivan pe pagina sa de Facebook.

 

M. C.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here