REACȚIE – CJ Maramureș: Vom recupera banii pentru remedierea pompelor de la Staţia de Transfer Moisei din executarea garanției executantului lucrării

1
344

PUNCT DE VEDERE. Consiliul Județean (CJ) Maramureș, prin Claudia-Maria Breban, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, a remis 2mnews un punct de vedere referitor la articolul ,,Maramureș, proiect de peste 54 de milioane de euro, cedează pe componente, deși încă nici nu a fost pus în funcțiune”.

 

Conform acestuia, “pentru lucrarea efectuată executantul are obligaţia de garanţie legală conform legii (…). Înainte de începerea lucrărilor, antreprenorul a depus la beneficiar (n.red., CJ Maramureș) asigurarea de garanţie de bună execuţie cu valabilitate şi pe perioada de (…) 24 de luni de la efectuarea recepţiei la terminare (n.red., conform punctului de vedere, până în 22 ianuarie 2020).

 

Defecţiunile constatate în camera pompelor nu sunt datorate existenţei sau inexistenţei unui operator specializat şi nici inactivităţii, ci sunt defecţiuni de material, de fabricaţie sau din alte cauze care vor fi stabilite de către inginer.

 

Pentru stabilirea unei valori estimate a lucrărilor de remediere a defecţiunilor constatate la camera pompelor de la Moisei, CJ Maramureş a efectuat o ,,cercetare de piaţă” conform prevederilor Legii privind achiziţiile publice.

 

(…) Beneficiarul va remedia defecţiunile constatate în perioada de garanţie, urmând ca sumele cheltuite sa fie recuperate de la antreprenor prin executarea asigurării de garanţie de bună execuţie”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Si distrugerea pasunii de la Farcasa intre groapa de gunoi si drumul surpat unde Consiliul Judetean a intrat abuziv fara acordul Consiliului Local Farcasa sa efectueze foraje in noiembrie 2017, cand si cine o reface ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here