CE ASCUNDE ZETEA – SMID Maramureș, proiect de peste 54 de milioane de euro, cedează pe componente, deși încă nici nu a fost pus în funcțiune

5
1427
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

FAPT. Nici nu a fost pus în funcțiune cel mai important și mai costisitor proiect pentru protejarea mediului din Maramureș, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), că au început să cedeze părți componente din acesta. Asta înseamnă alți bani, altă distracție.

 

Pe măsură ce sunt verificate, părțile componente ale SMID Maramureș (recepționate și plătite) își dezvăluie defecte cauzate cel mai probabil de starea de inactivitate în care zac de atâta timp. Un exemplu concludent este stația de transfer de la Moisei (foto dreapta), unde s-a stricat grupul de pompe de la instalația de incendiu a obiectivului: pompa de incendiu, pompa de golire a bazinului de incendiu, pompa de umplere a acestui bazin și pompa submersibilă care ar trebui să evacueze apa care intră accidental în camera pompelor.

 

Consiliul Județean Maramureș urmează să plătească “lucrările de înlocuire ale pompelor de la instalaţia de incendiu de la Staţia de Transfer Moisei” (s-a făcut deja un soi de cerere de oferte pentru aceste lucrări). Sintetizat și rece, asta e similar cu a repara (implicit, mai plătim o dată) ceea ce am plătit și nici măcar n-am apucat să folosim. Dar nu pare a fi nicio problemă pentru Consiliul Județean Maramureș, instituția administrativă a județului, dezamăgitor și deplorabil condusă de pesedistul Valer Gabriel Zetea, cel care-și recită cadențat realizările, niciodată însă eșecurile.

 

Valoarea totală a proiectului SMID este de 229.148.934 lei + TVA (de-a lungul timpului s-au mai alocat sume semnificative, din bugetul județului, pentru cheltuieli neprevăzute sau neeligibile) și prevede construcţia a trei staţii de transfer – în Moisei (31.000 tone/an), Târgu Lăpuş (10.000 tone/an) şi Sighetu Marmaţiei (25.000 tone/an) -, construcţia unui centru de management integrat al deşeurilor la Sârbi, construirea primei celule din cele patru a depozitului ecologic de deşeuri Sârbi (450.000 mc), închiderea şi reabilitarea depozitelor neconforme, construirea a șapte centre de colectare a deşeurilor voluminoase – în Baia Mare, Târgu Lăpuş, Seini, Şomcuta Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Borşa.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

 1. Proiect amplasat ilegal fara studii geologice la data cand au decis locul fara verificarea amplasamentul cu studii geologice facute ulterior gresite pentru a primi finantare. E timpul sa aplicam metoda corecta la problema deseurilor pentru ca nici locul si nici metoda nu sunt bune. Chiar daca se finalizeaza urmeaza si mai mari probleme
  ca doar nu se va face mai bine in Romania decat in Franta de exemplu. https://www.youtube.com/watch?v=15rxgmiQo6k&list=PL9ZTHk2GZMzy3ZPQDF4zgW1BoJXitnXIA&fbclid=IwAR3gxCkGFTo-OTnbIinauBCMt-e5OzBXTf8tK5QNdAhlSghF9CbW5dY2ZWI

 2. La problema deseurilor este metoda corecta, cea promovata prin SMID este demult abandonata de comunitatile civilizate La Sirbi constructia e amplasata ilegal si nu vor permite nici locuitorii sa o finalizeze , le-au promis referendum, le-au spus mereu in campaniile electorale ca nu se va face si chiar daca prin absurd ar reusi sa finalizeze dezastrul metoda ce o vor ei este nefunctionala si aduce peste tot in lume scandaluri ecologice, economice, social umane si nu cred ca cineva poate afirma ca la Farcasa ar fi altfel Asa ca e timpul ca sa se pretinda aplicarea metodei corecte chiar daca deranjeaza mafia gunoiului Daca nu o aplicam nu putem plati la groapa pe tona deseu cat se plateste in UE si atunci baietii destepti vor fi tentati sa transporte rezidualele din tarile bogate in depozitele de gunoi de la noi unde pretul la groapa e cel mai mic Oare nu asta se urmareste prin decidentii nostri ?
  https://www.youtube.com/watch?v=15rxgmiQo6k&list=PL9ZTHk2GZMzy3ZPQDF4zgW1BoJXitnXIA&fbclid=IwAR3gxCkGFTo-OTnbIinauBCMt-e5OzBXTf8tK5QNdAhlSghF9CbW5dY2ZWI

 3. De ce e Zetea vinovat pt toate. De unde aceasta obsesie și pe ce se bazează? Uitați va dincolo de incompatibilitatea evidenta și recunoașteți ca sunteți subiectiv.

 4. V-am mai spus domnule Viski ca daca baiatul avea o pregatire reala nu diploma cucerita prin absente, facea depozitul.Asa va realiza o palincie din cel mai pur levigat distilat.
  In rest,noaptea la fiert, va povesti tuturor care din colegii lui are amanta, pentru ca si el ar vrea,dar nu poate!

 5. Un proiect cu grave probleme tehnice are sef un econnomist. Asta spune tot. Este doar o vaca buna de muls care da sporuri la salar unor functionari insarcinati cu sustinerea sistemului, pupatul dosului si protectia sefutilor de pe functii. Dupa ce constructia e gata se surpa, ce vreti mai mult ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here