APEL – Poveste adevărată despre „Conștiința”, piesa băimărencei Nora Deneș care zguduie omenirea

0
517

MUZICĂ. “Singurul monstru de pe pământ este… omul!”, așa se deschide cea mai nouă piesa semnată de Nora Deneș. Cantautoarea este la a doua colaborare cu Theea Miculescu, Luft Records, Anakin și Eru, coincidență fericită, se pare! După mesajul piesei “Mother”, vibe-ul de vară al „Mingii de plajă” și mult aclamatului „X-Matriculat”, iata-ne la „Conștiința”, piesă care are menirea sa: zguduie omenirea, aflată în prag de colaps total.

 

Poate merită și consemnată o premieră pentru Romania: Nora Deneș își rade părul, în direct, în videoclip, amintind de Demi Moore în G.I. Jane, prin acest act revoluționar subliniind schimbarea pe care toți vom fi nevoiți să o facem în cele din urmă, ca să supraviețuim ca specie – mesajul puternic al piesei te ține cu ochii în ecran timp de 4,30 minute.

 

Scenariul/refrenul/solo-ul instrumental îi aparțin  Norei Deneș, regia/montajul/editarea video și partea de rap lui Eru Productions, muzica/textul – talentatei Theea Miculescu și productia muzicală/mix/master lui Alex Luft (Luft Records), aflat momentan în postura de proaspat tătic și de… finalist Eurovision Romania 2019 cu piesa Bellei Santiago (winner X Factor 2018).

 

„Conștiința” este proiectul care m-a cucerit de la prima ascultare! Sunt mândru să contribui în posturile de artist și realizator video al acestui proiect, în care au fost implicați niște oameni absolut extraordinari! Colaborarea mea cu Nora Deneș este tot mai strânsă, cu fiecare proiect care se iveste. Noi avem o chimie foarte bună încă de la începuturile noastre și abia astept să încep munca la urmatoarele piese”, a declarat Eru.

 

Theea Miculescu spune că atunci “când  Nora mi-a povestit despre conceptul piesei, undeva prin 2017, avea în minte deja videoclipul și asta mi-a făcut “munca” mult mai ușoară. E minunat să pui umărul lângă cineva care știe ce vrea. Femeia asta are mereu idei interesante și provocatoare și este atât de talentată! Adica, serios, cine mai face rap și solo de vioară pe o piesă cu un mesaj atât de real?”.

 

„Faptul ca vedem și înghițim zilnic doze mari de gunoi, fie el autohton sau importat, m-a făcut să răbufnesc într-o zi și să adun toată vibrația negativă într-un caiet, pe filele căruia scriam frenetic tot ce mă nemulțumea. De aici a pornit totul. Este imperativ să ne privim fiecare în interiorul său și să acționam odată! Este pentru binele nostru și este mai mult decât timpul să o facem!”, a precizat Nora Deneș.

 

Intriga: Conștiința, în persoana lui Anakin, aflat la al șaselea videoclip din carieră, este prizonieră într-o cămașă de forță, într-un beci scăldat de lumina roșie a unui studio foto în care toate pozele reprezintă orori ale umanității. Anakin cântă din răsputeri, în speranța că cineva îl va auzi și îl va elibera, redând astfel speranța oamenilor.

 

Nora Deneș este aici omul din înalta societate, care are și face de toate, care, într-o noapte, avand viziunea omului care se descompune, hotarăște să o ia de la zero, să se purifice, renunțand la lux, machiaj, păr și haine scumpe. Nora pornește în căutarea Conștiinței și pe drum se întalnește cu Eru și gasca lui – oameni cu conștiința curată, care o acceptă pe Nora ca fiind una de-a lor. În final, Nora găsește Conștiința și o eliberează pentru a reda speranța oamenilor de a se reabilita ca specie.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here