PUȘNAVA, GIVE ME FIVE – Fosta șefă a Fundației „Baia Mare 2021”, a cincea lucrare prin cumpărare directă cu Primăria condusă de Cherecheș

0
1230
Mihaela Pușnava

EPISODUL 5. În ultimele nouă luni – sarcină complexă și secretizată -, fosta șefă a Fundației „Baia Mare 2021”, Mihaela Pușnava, a semnat, ca reprezentată a sereleului său (Agorapolis, înregistrat în Constanța), cinci contracte cu Primăria Baia Mare, instituție publică admirabil condusă de doctor economist Cătălin Cherecheș.

 

Toate contractele au fost obținute prin cumpărare directă, după următorul scenariu: Pușnava depunea o ofertă, la foc automat se dădea ordin instituțional să se întocmească un memoriu justificativ care conchidea, irefutabil, că, da!, Primăria condusă de Cherecheș are nevoie de planul, memoriul, sau studiul propus de fosta șefă a Fundației „Baia Mare 2021”. Evident, după, se semna contractul.

 

Cel mai recent contract

 

Cea mai recentă aventură de acest gen (scrisesem “ultima”, dar mi-am dat seama că nu-i nicio șansă să fie ultima) a avut loc luna trecută, la scurtă vreme după ce Pușnava tocmai semnase de câteva zile un contract care îi ocupa în mod normal (conform prevederilor respectivului contract) trei luni. Dar lunile alea trei s-au comprimat, devenind zile, așa că Pușnava, fostă “cel mai tânăr candidat” al Coaliției pentru Baia Mare, melanj politic în subordinea primarului Cătălin Cherecheș, a mai semnat un contract.

 

Inițial, oferta ei se referea la servicii de consultanță și editare grafică, publicitate și digitalizare patrimoniu. Primăria Baia Mare a zis că fix aia caută, așa că au bătut palma pe 71.000 de lei (echivalentul a 15.000 de euro) și au semnat contractul… pentru altceva. Respectiv, pentru servicii de informare și publicitate – Valorificarea patrimoniului cultural Colonia Pictorilor. Da e bine ș-așa, ideea e să se facă ceva și, iată!, s-a făcut. Și, desigur, să se încaseze cașcavalul.

 

Cronologie pentru posteritate

 

1) În mai 2018, Pușnava primea 25.000 de lei pentru elaborarea în două zile (!) a planului de afaceri al viitorului incubator de afaceri al municipalității. 2) În iulie 2018, Pușnava primea 10.000 de lei pentru “memoriul justificativ de cercetare prealabilă pentru procedura de expropriere a spațiilor din Complexul Hotel-Restaurant Minerul”.

 

3) În noiembrie 2018, Pușnava primea 24.000 de lei (echivalentul a 5.150 de euro) pentru „studiu de fezabilitate în implementarea sistemului ITS, e-ticketing și modernizarea stațiilor de transport în comun”. 4) În ianuarie 2019, Pușnava primea 10.000 de lei pentru consultanță la realizarea studiului de oportunitate în vederea achiziționării Cabanei Lacul Bodi. 5) În februarie 2019, Pușnava primește 71.000 de lei pentru “servicii de informare și publicitate – valorificarea patrimoniului cultural Colonia Pictorilor”.

 

Pentru că anul e lung și apetența e mare, vă ținem informați și cu inerentele viitoare contracte ale acestei factotum cu Cătălin Cherecheș (adică cu instituția condusă de el). Cu cinci “de DA” (asta-i exprimarea la Românii au talent, nu?), Pușnava s-a calificat în runda următoare. Să fie primit!

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here