PROTEST – Sindicatul Solidaritatea Sanitară Baia Mare: Luni, miting de protest al lucrătorilor din Sănătate, ultima formă înainte de declanșarea grevei generale

0
209

ÎNAINTEA GREVEI GENERALE. Președinte Sindicatul Solidaritatea Sanitară Baia Mare, Gheorghe Berciu, a precizat că luni, 11 martie 2024, cu ocazia Zilei personalului medical, în București are loc mitingul de protest al lucrătorilor din Sănătate, ultima formă înainte de declanșarea grevei generale. Este estimată participarea a peste 5.000 de membri ai Federației „Solidaritatea Sanitară”, care solicită acordarea drepturilor cuvenite și respectarea demnității profesioniștilor din sănătate.

 

Protestul începe la ora 11.00, în Piața Victoriei, la ora 12.00 demonstranții urmând să pornească marșul pe Calea Victoriei până în Piața Revoluției, având ca destinație sediile ministerelor Muncii și Sănătății și, ulterior, Parlamentul.

 

Revendicările participanților la demonstrații vizează drepturi fundamentale ale tuturor angajaților din sănătate, în sinteză aceștia solicitând:

• Respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale în funcție de inflație;

• Asigurarea unei creșteri reale a veniturilor salariale (creșterea puterii de cumpărare a salariilor) a angajaților din sănătate;

• Plata unei recompense corecte pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., pentru sacrificiul personal și al vieții de familie pe care-l fac lucrând în ture și în zilele libere/de sărbători legale.

 

Protestul este îndreptat și împotriva formei ultimei Ordonanțe de Urgență privind unele creșteri salariale în sănătate, aceasta fiind considerată o ordonanță a inechității, cauzată de nepriceperea emitenților.

 

* Foto generică

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here