REACȚIA OFICIALĂ – Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș ” Baia Mare a finalizat prima etapă a anchetei privind decesul celor doi bebeluși

0
504

COMUNICAT. În urma decesului celor doi bebeluși consultați și tratați în cadrul Unității Primiri Urgențe (UPU), Spitalul Județean Baia Mare a constituit o comisie de analiză pentru a stabili cauzele celor două decese. Comisia de analiză, compusă din medici din specialitățile medicină internă, pediatrie, anatomie patologică și condusă de dr. Vasile-Ioan Pop, director medical, s-a întrunit în data de 15 decembrie 2022 și a analizat toate informațiile legate de consultațiile și tratamentul primit de cei doi pacienți.

 

În primul caz, s-a reținut că acesta a fost consultat în UPU Pediatrie în 06.12.2022, ora 10:47, și trimis la domiciliu cu tratament simptomatic și ulterior internat în secția de Pediatrie tot în data de 06.12.2022, ora 18:30 și care a decedat în data de 07.12.2022 ora 00:15. Comisia a constatat că în cazul bolii sugarului, din punct de vedere medical, s-a administrat terapia corespunzătoare, dar evoluția progresivă și fulminantă a bolii nu mai putea fi oprită. În acest caz, diagnosticul a fost de infecție virală de căi respiratorii superioare cu suprainfecție bacteriană cu Streptococ de grup B – cultură pozitivă din secreția bronșică.

 

În cel de-al doilea caz, care s-a prezentat în UPU Pediatrie în 10.12.2022, ora 9:57, cu simptome de febră, tuse și vărsături Comisia a constatat că, din punct de vedere medical, cazul a fost gestionat corespunzător – consult, atitudine corectă în managementul febrei – ințial scăderea febrei prin metode fizice deoarece mama administrase la domiciliu tratament antitermic, iar ulterior a beneficiat de antitermic ir ( Novocalmin) și recomandare de terapie la domiciliu, având în vedere datele clinice.

 

Ulterior, conform relatărilor mamei, aceasta a revenit la medicul de familie pentru că evoluția nu a fost favorabilă, iar acesta a recomandat schimbarea tratamentului cu antibiotice. Mama a găsit sugarul decedat în data de 13.12.2022 și a  solicitat ajutor prin 112 – medicul de medicină de urgență a găsit pacientul cu semne clare de moarte biologică.

 

Conducerea Spitalului Județean Baia Mare va continua propria ancheta în cazul celor două decese, urmând să sesizeze și Colegiul Medicilor Maramureș. De asemenea, conducerea Spitalului Județean Baia Mare este alături de familiile îndurerate de pierderea celor doi copii, le transmite întreaga compasiune față de situația în care se află și sincere condoleanțe.

 

Compartiment Relații publice și Comunicare – Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriş” Baia MareATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here