PROGRAM – Primele spectacole din anul 2022, în Baia Mare

0
336

TEATRU / TEATRU DE PĂPUȘI. Sâmbătă, 8 ianuarie, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși sunt programate primele spectacole din acest an, cei mici fiind așteptați la spectacolul “Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen, în regia lui Radu Dinulescu și scenografia lui Mihai Vălu. Spectacolul durează 45 minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

În distribuție, Liliana Voș, Camelia Blidar Strat, Carmen Bulancea, Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu și Vlad Crișan. Într-un decor captivant, amintind de stampele japoneze, povestea lui Hans Christian Andersen este transpusă scenic de regizorul Radu Dinulescu cu mult umor, căldură și un ton moralizator.

 

Dacă te naști într-o familie de rațe, ce pasăre ești? E întrebarea la care încearcă să răspundă povestea. Clocit de o rață, un ou de lebădă devine faimos. Din coaja lui iese la lumină o rățușcă urâtă, ar spune păsările de curte. Respins, bobocul de rață pleacă în lumea largă.

 

Duminică, comedia „Arta Adulterului”

 

Duminică, 9 ianuarie 2022, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat primul spectacol din 2022, savuroasa comedie „Arta Adulterului” de Pirre Chesnot, în regia lui Daniel Vulcu și scenografia lui Mihai Vălu.

 

În distribuție, actorii Eduard Bîndiu, Inna Andriuca, Sanda Savolszky, Raul Hotcaș, Denisa Blag, Valeriu Doran, Dorin Griguța, Claudia Păunescu, Claudiu Pintican, Diana Podăreanu, Dan Cordea și Andrei Han. Spectacolul durează 110 minute (fără pauză), iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

“Jean François, regizor de televiziune, și Magalie, soția unui comandant de submarin nuclear, își dau periodic întâlnire în locuința acesteia de la malul mării, care va deveni peste noapte, din rațiuni extraconjugale, Hotel Mimoza. Soția regizorului își face apariția la așa-zisul hotel, pentru a cunoaște locația unde soțul ei își petrece mare parte din timp.

 

Care este arsenalul pregătit spre apărare de cei doi amanți și care e ofensiva în fața pericolului iminent de a fi demascată relația lor? Arta adulterului ne dezvăluie rodul imaginației bogate a infidelilor puși în încurcătură de situații limită, generatoare de momente năucitoare, pline de suspans. Oare minciuna, ridicată la rang de zeu, va salva, în cele din urmă, aparențele? Hotel Mimoza e locul tuturor posibilităților. – Ana Liliana Ilea”.

 

* Foto: @Teo Molnar și Cristi Popovici via Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here