TRIST – A murit Augustin Buzura

0
126
Augustin Buzura (22.09.1938 - 10.07.2017)

DECES. Scriitorul și academicianul Augustin Buzura, născut pe 22 septembrie 1938 în Berința (jud. Maramureș), a murit la 10 iulie 2017, la vârsta de 78 de ani – era membru titular al Academiei Române din martie 1992.

 

Augustin Buzura a urmat liceul la Baia Mare și a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca (1964), cu specializare în psihiatrie, însă a abandonat medicina în favoarea literaturii. A debutat în 1960 ca redactor al revistei „Tribuna” din Cluj, publicație la care avea să ajungă redactor-șef.

 

A debutat editorial cu volumul de povestiri ”Capul Bunei Speranțe” (1963). După încă o culegere de povestiri și nuvele (”De ce zboară vulturul?”, 1966) se dedică în exclusivitate romanului, dobândind o rapidă și largă cunoaștere din partea criticii și a publicului.

 

A tradus din literatura germană, maghiară, franceză, spaniolă, poloneză, rusă, chineză, slovenă. A publicat articole, eseuri, interviuri, note în reviste de literatură și cultură din țară și străinătate. A scris și scenarii de film.

 

Dumnezeu să-l odihnească!

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ