TRIST – A murit Augustin Buzura

0
275
Augustin Buzura (22.09.1938 - 10.07.2017)

DECES. Scriitorul și academicianul Augustin Buzura, născut pe 22 septembrie 1938 în Berința (jud. Maramureș), a murit la 10 iulie 2017, la vârsta de 78 de ani – era membru titular al Academiei Române din martie 1992.

 

Augustin Buzura a urmat liceul la Baia Mare și a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca (1964), cu specializare în psihiatrie, însă a abandonat medicina în favoarea literaturii. A debutat în 1960 ca redactor al revistei „Tribuna” din Cluj, publicație la care avea să ajungă redactor-șef.

 

A debutat editorial cu volumul de povestiri ”Capul Bunei Speranțe” (1963). După încă o culegere de povestiri și nuvele (”De ce zboară vulturul?”, 1966) se dedică în exclusivitate romanului, dobândind o rapidă și largă cunoaștere din partea criticii și a publicului.

 

A tradus din literatura germană, maghiară, franceză, spaniolă, poloneză, rusă, chineză, slovenă. A publicat articole, eseuri, interviuri, note în reviste de literatură și cultură din țară și străinătate. A scris și scenarii de film.

 

Dumnezeu să-l odihnească!

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here