ACHIZIȚIE – O casă tradițională din Țara Chioarului, de peste 60 de ani vechime, relocată la Muzeul Satului din Baia Mare

0
283

MARAMUREȘ – TRADIȚII. Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, a început lucrările de strămutare a unei case tradiționale care conține toate detaliile arhitecturale specifice Țării Chioarului. Casa, situată în localitatea Cărbunari, a fost ridicată în anul 1940 și are 12,5 metri lungime și 6 metri lățime, fiind compusă din două încăperi spațioase, despărțite de tindă.

 

Acest simbol al arhitecturii maramureșene, aflat într-o perfectă stare de conservare, a fost achiziționat în anul 2020, iar în luna septembrie a anului 2021 au început lucrările de relocare în Muzeul Satului din Baia Mare.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here