PROGRAM – În weekend, patru spectacole la Teatrul Municipal Baia Mare

0
433

TEATRUL MUNICIPAL BAIA MARE. În acest weekend, Teatrul Municipal Baia Mare a programat patru spectacole, deschise vineri, 23 octombrie, de la ora 19.00, de „Povești din bucătărie”, o creație colectivă a actorilor din distribuție, în regia lui Cristian Ban, care aduce în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi. Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (redus – pentru elevi, studenți, pensionari -, 10 lei).

 

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 11.00, la sala Teatrului de Păpuși, cei mici au întlnire cu „Fata Babei și fata moșneagului”, un spectacol după povestea lui Ion Creangă, în regia Claudia Păunescu, care aduce în fața noastră o căutare inițiatică a Binelui. Întâlnirile fetei moșneagului, alungată de acasă de mama sa vitregă și de fata acesteia, cu cățelușa bolnavă, cu părul, cuptorul, fântâna și Sfânta Duminică sunt pline de învățăminte legate de hărnicie, omenie, adevăr și dreptate. Spectacolul durează 60 minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Tot sâmbătă, 24 octombrie, la Sala Mare a Teatrului Municipal, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Nevrozele sexuale ale părinților noștri”, de Lukas Bärfuss, în regia artistică a lui Tudor Dreve. Ana Liliana Ilea: „Mama Dorei decide să îi sisteze medicația fetei cu tulburări de comportament. Cunoașterea de sine începe odată cu trezirea sexualității pentru tânăra Dora. Din acest moment, impulsurile vor răbufni cu intensitate în psihicul ei necenzurat. Dora își va trăi viața condusă de senzații”. Spectacolul durează 80 minute, iar preț unui bilet este 20 lei (redus – pentru elevi, studenți, pensionari -, 10 lei).

 

În fine, duminică, 25 octombrie, de la ora 19.00, actorii teatrului băimărean prezintă spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco, în regia lui Iulian Bulancea și scenografia lui Mihai Vălu. Spectacolul abordează tema dezumanizării și bestializării societății prin intermediul îndoctrinării și fanatismul doctrinar. Dacă inițial, rinocerita reprezenta adeziunea la doctrina nazistă, semnificația acestei boli bizare inventate de Ionesco a fost extrapolată către toate formele de fanatism și îndoctrinare politică sau socială. Spectacolul durează 80 minute, iar preț unui bilet este 20 lei (redus – pentru elevi, studenți, pensionari -, 10 lei).

 

Informații și rezervări (vineri: 11.00-16.00, sâmbătă: 12.00-13.00): tel. 0736.216.437 (Dramă și Revistă) și 0730.270.926 (secția Păpuși). Spectatorii sunt rugați să se prezinte cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului, să poarte mască, să respecte măsurile de siguranță și distanțare socială, să folosească soluțiile de dezinfectare puse la dispoziție de instituție.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here