PROCESUL-ELASTIC – A fost stabilit următorul termen în apelul primarului Cherecheș din procesul în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

1
2659
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

PROCES PRIMAR CHERECHEȘ – MITĂ. Completul desemnat al Curții de Apel Cluj pentru judecarea apelului înaintat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, a fost stabilit pe 23 septembrie 2022, dată la care se vor împlini 6 luni de la primul termen, timp în care nu s-a judecat nimic.

 

Apelul a fost anunțat de Cherecheș în 24 februarie, imediat după sentința pe fond a Tribunalului Cluj. Acesta a fost înregistrat la Curtea de Apel Cluj în 2 martie 2022. De atunci, au fost programate patru termene, toate fiind soluționate cu amânări. Practic, apelul încă nici nu a început să fie judecat deși de la primul termen și până la următorul este o distanță de timp de o jumătate de an.

 

Vă reamintim că în primă instanță, Tribunalul Cluj a hotărât, după un proces care a durat mai bine de 6 ani (!) în care s-a judecat o infracțiune flagrantă, condamnarea primarului Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (două acte materiale) și interzicerea exercitării timp de 4 ani de la rămânerea definitivă a sentinței a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice, funcţii publice, funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat și funcţia de primar.

 

De asemenea, Tribunalul Cluj a dispus menținerea sechestrului asigurător pe două terenuri situate pe strada Victoriei și pe mașina Porsche Cayenne S 9PA EL 22, până la executarea cheltuielilor judiciare de 40.000 lei și confiscarea sumei totale de 65.000 lei şi 5.000 euro.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Asta pana ajunge la puscarie murim toti. O sa ajunga sa fure si banii de la crese si gradinite. O sa-si ceara partea si de la cersetori ca doar tot orasul e al lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here