PROCES MITĂ – Alba-neagra cu controlul judiciar: Sorina Pintea, eliberată a doua oară de sub control judiciar, DNA a făcut recurs din nou

1
735

LUARE DE MITĂ. Joi, 2 iulie 2020, judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului București a decis, pentru a doua oară în ultimele două luni, revocarea măsurii de control judiciar a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, trimisă în judecată de DNA pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).

 

În 11 mai, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului București – Secţia I Penală a revocat măsura controlului judiciar, însă DNA a contestat decizia la Curtea de Apel București și în 21 mai s-a decis reinstaurarea măsurii de control judiciar, sentința din 11 mai a Tribunalului Bucureşti fiind desființată. DNA a contestat și acum, ca și în 11 mai, decizia Tribunalului București

 

Conform DNA, Pintea ar fi comis infracțiunea de luare de mită din postură de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti în 29 februarie 2020, a fost trimisă în judecată de DNA în 30 aprilie și a fost eliberată din arest pe 6 martie 2020, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 

Conform DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit mită (ca procent din contractul de amenajare a blocului operator al sălii de chirurgie cardiovasculară și toracică), prin intermediarul Mihai Coste din Baia Mare, de la Octavian Niculescu (managerul Hospital Technical Solutions SRL București) și George Tudor Lucian (reprezentant al aceleiași firmei), în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020).

 

DNA susține că în 28 februarie, „după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce a avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Kake, nu mai discuta cu Zetea de alianțe, uite ce partid are. Dă măna cu liberalii și sparge-i la rozetă pe PSD. Kake șef la primărie și peste CJ. Asta vrea poporul, un pușcăriaș cunoscut nu tot felul de amatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here