PRIMA VICTORIE – Minaur Baia Mare învinge la Slatina, după o repriză secundă pe care a dominat-o

0
257

HANDBAL FEMININ – LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 25 septembrie 2021, în Sala LPS din Slatina, în meci contând pentru etapa a 3-a a Ligii naționale de handbal feminin, CSM Slatina a fost învinsă, cu 26-29 (16-17), de vicecampioana en-titre CS Minaur Baia Mare. O subliniere: biletul a costat 5 lei (precizare pentru suporterii băimăreni care vor să facă o comparație cu prețul biletelor clubului băimărean).

 

După o primă repriză echilibrată, în care fiecare echipă s-a succedat la conducere, iar la vestiare s-a intrat cu un ușor avantaj de partea oaspetelor (16-17, golul 17 fiind înscris în ultimele secunde ale reprizei, de extrema dreapta a băimărencelelor, internaționala japoneză Fujita Asuka, și astăzi cea mai bună marcatoare a Minaurului, împreună cu Zych cele două marcând jumătate din golurile echipei), repriza secundă a jocului băimărencele reușesc distanțarea pe tabela de marcaj.

 

Fujita, Zych și Burlachenko duc scorul la 16-20 în min. 36, însă gazdele exploatează eliminarea lui Polocoșer și reduc diferența prin Popescu și Vasiliu. Totuși, după prima jumătate a celei de-a doua reprize, Minaur păstrează 6 goluri avantaj (prin dublele consecutive ale lui Tănăsie și Laslo – min. 45, 18-24), diferență pe care băimărencele aveau s-o conserve până în min. 55 (22-28) și care s-a dovedit decisivă, chiar dacă gazdele, prin Olaru, Chițacu și Ostase, au forțat egalarea. Scor final, CSM Slatina – Minaur Baia Mare: 26-29 (16-17).

 

Pentru băimărence au marcat: Fujita și Zych (câte 7 goluri), Tănăsie (5 goluri), Laslo și Burlachenko (câte 4 goluri), Severin (2 goluri). De la Slatina s-au remarcat Cârligeanu, Olaru și Chițacu (câte 5 goluri) și Popescu (4 goluri). Minaur obține astfel prima victorie din această ediție a campionatului, după un început mai puțin reușit (înfrângeri cu echipe mai slab cotate – în deplasare cu Măgura Cisnădie și acasă cu Dacia Unirea Brăila).

 

În 29 septembrie (miercuri), Minaur are următorul meci în campionat, pe teren propriu, cu CS Dacia Mioveni 2012, echipă care are 3 înfrângeri după primele 3 etape.

 

* Foto: @CSM Slatina

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here