HANDBAL – Oana Borş (CSȘ 2 Baia Mare), începe cu România aventura Campionatului European de Junioare

0
294

CAMPIONAT EUROPEAN. Oana Borş (CSȘ 2 Baia Mare, antrenor: Sorina Popovici), golghetera Turneului Final al Campionatului Național de Junioare II și una dintre principalele marcatoare al naționalei României U17, începe astăzi, 1 august, aventura Campionatului European 2019, eveniment sportiv desfășurat la Celje (Slovenia), în perioada 1-11 august, și la care participă cele mai bune 16 echipe naționale Under 17 de pe continent.

 

Borș (extremă dreapta) este singura handbalistă din Baia Mare selecționată în echipa de handbal junioare a României (antrenată de Carmen Buceschi şi de Mia Rădoi), formație care debutează joi, 1 august, de la ora 20.00, contra Austriei la Campionatul European U17.

 

România face parte din grupa B şi va juca pentru calificarea în grupele principale cu Austria (1 august, ora 20:00), Slovacia (2 august, ora 20:00) şi Ungaria (4 august, ora 18:00) – se califică în grupele principale primele două clasate, iar primele 9 formații cele mai bine clasate se califică la Campionatul Mondial 2020 Under 17 (va fi organizat în China). La precedenta ediția a Campionatului European Under 17 (în 2017), câștigată de Germania, România s-a clasat pe locul 7.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here