PREVIZIBIL – Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut doar cu 4-0 la Miercurea Ciuc, ceea ce este un plus după înfrângerile cu 11-0 și 17-0

0
209

FOTBAL FEMININ – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 16 octombrie 2022, pe Stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, în meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale de fotbal feminin, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a învins, cu 4-0 (2-0), ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Partida, arbitrată de o brigadă mureșeană avându-l la centru pe Papp Csaba din Luduş, a opus formațiile de pe locurile 3 (Miercurea Ciuc) vs. 8 (Baia Mare).

 

Antrenorul Robert Mezei, venit la meci cu 13 jucătoare, a folosit următoarea formulă de echipă: Ana Mateșan – Andreea Costin, Camelia Daneliuc, Larisa Olar, Denisa Șut, Diana Butuza, Gaberiela Titu, Dariana Îndrei, Alexandra Buftea, Bianca Harița, Ellina Coceanovsni (min. 70, Lorena Pop).

 

Un meci de foarte-foarte slabă factură tehnică, pasele greșite (și de o parte și de alta, să nu vă gândiți că dacă gazdele sunt pe locul 3 au cine știe ce echipă) fiind mai multe decât firele de iarbă de pe gazonul Municipalului din Miercurea Ciuc, foarte static, jocul la offside inexistent, cu ratări din poziții în care e mai dificil să ratezi decât să o bagi în poartă și tactica similară unui meci din pauza mare “Toți în față – toți în spate”.

 

Dar partea pozitivă este că fetele fac sport, mișcare și că au făcut-o pe un teren cu un gazon aproape ireproșabil și pe un timp frumos, cu soare – a fost chiar cald Miercurea Ciuc și luna octombrie (mi s-a spus să scriu și ceva pozitiv, optimist). Pentru cei care au tendința să considere că observațiile scrierii nu sunt conforme cu realitatea și care au văzut fotbal la viața lor, le-am pregătit un argument: fotografia (exprimă modul ireal în care se poziționează echipa băimăreană la un corner, în raport cu adversarele – era min. 84, scor 3-0).

 

Csikszereda a deschis scorul în min. 19, prin Balázs Eszter, în urma unei erori defensive a băimărencelor (acesta fiind lait-motivul partidei). În min. 29, aut pentru gazde la 40 de metri de poarta, preluare și pasă la limita careului de 16 metri, portarul Ana Mateșan iese din poartă deși era la circa 10 metri de minge, iar adversara (complet nemarcată) la doar 2 metri, urmarea evidentă, Szőke Eszter driblează portarul și marchează din colțul careului de 6 metri în poarta goală: 2-0. E scorul cu care se încheie repriza.

 

Tot două goluri s-au marcat și în partea secundă a jocului, ambele în poarta oaspetelor. În min. 53, parcă o reluare a golului 2: gazdele în atac, o jucătoare pătrunde și este blocată de portarul băimărencelor la linia de 16 metri, care respinge mingea cu piciorul în față la o distanță de circa 3 metri de unde Györgyicze Réka marchează peste portar, în poarta goală. Până la final, gazdele s-au impus cu 4-0, marcând ultimul gol în min. 90, Horváth Luca trăgând de la 30 de metri (!) peste portarul băimărencelor, Ana Mateșan, deși aceasta era ieșită la doar 2 metri de linia porții.

 

FK Csíkszereda Miercurea Ciuc – Fotbal Feminin Baia Mare: 4-0 (2-0), au marcat Balázs Eszter (min. 19), Szőke Eszter (min. 43), Györgyicze Réka (min. 53), Horváth Luca (min. 90).

 

Pozitiv este că băimărencele au pierdut doar cu 4-0 (nu e dramatic, doar și echipa masculină a Băii Mari a luat 3-0 pe acest stadion), pentru că în două din precedentele trei meciuri au cedat la scor de handbal (0-11 acasă cu U Cluj, 17-0 la Timișoara). Minusul e că echipa este aproape inexistentă în atac, până acum, în cele 5 etape scurse marcând doar două goluri, unul în etapa 1 la Galați (care are cea mai slabă echipă, cu 45 de goluri primite în 5 meciuri) și unul în etapa trecută, acasă, când au pierdut acasă cu AFC Fair Play Joc Cinstit (1-2), însă FRF le-a acordat victoria cu 3-0 la masa verde (pentru că AFC Fair Play Joc Cinstit nu au jucat nici fair play nici cinstit, folosind o jucătoare nelegitimată).

 

În fine, etapa următoare Fotbal Feminin Baia Mare joacă pe teren propriu, în 22 octombrie de la ora 11.00, cu CSM Alexandria.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here