CUPA ROMÂNIEI – Joi, la Baia Mare, primul meci de fotbal din acest an cu o echipă de Liga Națională: Minaur – FC Argeș

0
532

EVENIMENT SPORTIV. Joi, 20 octombrie 2022, de la ora 15.30, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, Minaur întâlnește în prima etapă a fazei grupelor FC Argeș. Precedentul meci disputat la Baia Mare împotriva unei echipe de Ligă Națională a avut loc în urmă cu un an, la 27 octombrie 2021, tot în Cupa României: Minaur Baia Mare, care activa în Liga a III-a, a întâlnit în faza optimilor Universitatea Craiova, echipa antrenată pe atunci de Laurențiu Regecampf câștigând clar, cu 4-0 (2-0).

 

În acest moment, FC Argeș este pe locul 10 în Liga Națională, având 17 puncte după 14 etape, obținute din 5 victorii, două egaluri și 7 înfrângeri, și un golaveraj de 12-18. În această etapă, argeșenii, care au jucat pe teren propriu, au încheiat la egalitate, 0-0, cu Voluntari (loc 7).

 

În acest an, Federaţia Română de Fotbal a modificat semnificativ sistemul de desfășurare al Cupei României, cele 24 de echipe rămase în competiție (cele mai bune 8 echipe din Liga 1 în sezonul trecut – care s-au calificat direct în această fază a competiției – și cele 16 calificate din faza play-off-ului, printre care și Minaur) fiind împărțite în 4 grupe de câte 6.

 

Băimărenii au fost repartizați în Grupa D, alături de patru echipe de Liga Națională (Universitatea Craiova, FC Argeş, Chindia Târgovişte, FC Hermannstadt) și una de Liga a III-a (CS Ocna Mureş). Ciudatul sistem patentat de FRF presupune ca fiecare echipă să joace doar 3 meciuri (nu 5, câte ar fi fost firesc dacă s-a adoptat acest sistem de joc).

 

În consecință, Minaur va juca la Baia Mare cu două dintre echipele din Liga Națională, respectiv cu FC Argeș și FC Hermannstadt, și un meci în deplasare, cu echipa de Liga a III-a CS Ocna Mureş. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală (din acea fază partidele se dispută într-o singură manșă eliminatorie). Deținătoarea trofeului este Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

 

Iată care este programul complet al primei etape din faza grupelor Cupei României:

Marţi 18 octombrie

Grupa C: CSM Alexandria – Farul Constanţa (ora 15:30)

Grupa C: CSC Dumbrăviţa – FC Rapid (ora 18:15)

Grupa A: Dinamo Bucureşti – FCU Craiova 1948 (ora 21:00)

 

Miercuri 19 octombrie

Grupa A: Unirea Slobozia – FC Voluntari (ora 15:00)

Grupa D: CS Ocna Mureş – Chindia Târgovişte (ora 15:00)

Grupa B: Gloria Buzău – FC Botoşani (ora 15:30)

Grupa D: FC Hermannstadt – Universitatea Craiova (ora 18:15)

Grupa B: UTA Arad – FCSB (ora 21:00)

 

Joi 20 octombrie

Grupa B: Oţelul Galaţi – CS Mioveni (15:00)

Grupa D: Minaur Baia Mare – FC Argeş (15:30)

Grupa A: Petrolul Ploieşti – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (ora 18:15)

Grupa C: Universitatea Cluj – CFR Cluj (21:00).

 

Minaur Baia Mare (locul 16 în Liga a II-a) a ajuns în faza grupelor Cupei României după ce a eliminat în turul III CSM Satu Mare (echipă de Liga a III-a), cu 2-1 (1-0) la Satu Mare, și în turul IV Șoimii Axiopolis Cernavodă (Liga a IV-a), cu 4-5 (1-3, 4-4), după prelungiri.

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here