PREMIERĂ – „Burqa și basma”, un spectacol de dans contemporan și artă digitală, la Teatrul Municipal Baia Mare

0
258

SPECTACOL. Duminică, 11 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare, va fi prezentat în premieră spectacolul „Burqa și basma”. Dedicat cercetării inovatoare în domeniul coregrafiei, scenografiei, artei digitale și scrierii dramatice, proiectul „Burqa și basma” este realizat după o idee a lui Radu Dinulescu, fiind un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est. Spectacolul este regizat de Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunisia).

 

Din distribuție fac parte Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea. Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența contra femeii – temă care, atât în zona Africii de Nord, cât și la noi, are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă.

 

Din colectivul tehnic: coregrafia – Raul Hotcaș și Ahlam El Morsli (Maroc); imagine 3D stereoscopică – Armand Richelet-Kleinberg (Belgia); scenografie și costume – Mihai Vălu; asistent regie – Iulian Bulancea, coordonator tehnic -Augustin Danciu; regie tehnică și proiecție video – Teo Molnar; lumini – Sandu Șimonca și Felix Mare. Spectacolul durează 69 de minute și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Organizația Internațională a Francofoniei.

 

Prețul unui bilet la premieră este de 25 lei. Următoarele reprezentații sunt programate în 18 octombrie și în 21 octombrie, de la ora 19.00. Rezervări telefonice (după programul luni-vineri: 11.00-16.00; sâmbătă: 12.00-13.00): 0736.216.437.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here