PRECAUȚIE – Vor fi demontate elementele decorative de pe turnul Bisericii greco-catolice Sfânta Cruce din Baia Mare

0
2765

DECIZIE. Administratorii Bisericii greco-catolică Sfânta Cruce din Baia Mare, situată pe Bulevardul Independenței (lângă RFN), au decis, din motive care privesc siguranța, să demonteze elementele decorative din PVC de pe turn. Proiectului i-a fost deja eliberat certificatul de urbanism.

 

Construită în perioada 1991-2000 (perioada dintre demararea construcției și sfințirea edificiului) după planurile preotului-arhitect Emil Costin (cel care a proiectat și biserica catolică din Ieud).

 

Aceasta este prima biserică construită de către Biserica Română Unită cu Roma după recâștigarea libertății. Locul a fost sfințit în mai 1991 de arhiepiscopul cardinal Lucian Mureșan (pe atunci episcop de Maramureș), iar în anul 1994 a fost finalizată construcția în roșu, primele servicii religioase fiind celebrate la demisolul bisericii, care a fost sfințită în anul 2000.

 

* Foto: @Daniel Engelvin

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here