PLĂȚI – Ministerul Dezvoltării a virat 3,5 milioane de lei pentru deconturi la proiectele de asfaltări din două comune maramureșene

0
867

INFRASTRUCTURĂ LOCALĂ – RUSCOVA ȘI BĂSEȘTI. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat astăzi, 13 noiembrie 2023, virarea sumei totale de aproape 3,5 milioane de lei (exact: 3.482.426,05 lei) pentru decontarea lucrărilor executate și recepționate din proiectele de modernizare a străzilor în comunele maramureșene Ruscova și Băsești. Cele două contracte sunt finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” (care dispune de un buget total de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură plata lucrărilor de extindere/înființare rețele de apă-canal și gaze, precum și reabilitarea drumurilor și podurilor).

 

Astfel, către Ruscova, unde lucrările au înregistrat un progres de execuție de 19,55%, a fost virată suma de 2 milioane de lei (exact: 2.076.487,79 lei) – lucrarea a fost proiectată de firma băimăreană Construct CDP SRL (controlată de inginerul Radu Vasile Cot) și este executată de asocierea Conrep SA Vișeu de Sus (controlată scriptic de Ileana Urda – 45% și Alexandru  Cenușăn – 40,55%) & Dimex 2000 Company SRL Bistrița (controlat de Ioan Scurtu prin soția sa, Neluța Lucreția Scurtu).

 

La Băsești, unde lucrările au înregistrat un progres de execuție de 82,70% (!), a fost virată suma de 1,4 milioane de lei (exact: 1.405.938,26 lei) – lucrarea a fost proiectată și executată de acceași firmă: Delcar SRL Zalău (controlată de Radu Chende, cu asociat minoritar Florin Aurel Păcurar).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here