SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Programul special al muzeelor județene de Istorie-Arheologie și Artă din Baia Mare cu ocazia Zilei Culturii Naționale

0
238

ZIUA CULTURII NAȚIONALE. Duminică, 15 ianuarie 2023, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (localizat pe strada 1 Mai nr. 8) invită publicul interesat să viziteze, între orele 10.00-17.00 (ultima intrare la ora 16.30), expoziţia permanentă Centrul Artistic Baia Mare – Repere europene între tradiții și inovații şi expoziţia temporară de stampe japoneze Bijin-Ga: Femei frumoase, curtezane, gheișe. La ora 12.00, publicul va beneficia de ghidaj de specialitate gratuit în expoziția permanentă (grup maxim de 20 persoane).

 

De asemenea, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (localizat în Baia Mare, pe strada Monetăriei nr. 1-3) deschide în premieră, la ora 12.30, activitatea de educație muzeală Istoria Scrisului pentru întreaga familie, invitând publicul să descopere cum a evoluat îndeletnicerea scrisului, de la picturile rupestre până în era digitală. Activitatea durează aproximativ o oră și va fi urmată de o vizită ghidată în expozițiile muzeului (muzeograf dr. Oana Alexandra Chirilă, maxim 25 de persoane).

 

Publicul va putea vizita gratuit, între orele 10.00-16.30 (ultima intrare), expozițiile permanente și temporare. Expozițiile permanente: „Epoca târzie a Bronzului în Depresiunea Lăpușului”, „Cetatea Chioarului”, „Baia Mare – Oraș liber, regal”, „Baia Mare – Piața Cetății”, „Baia Mare – Centrul istoric”, „Tot înainte! Elev în România comunistă”, „Suba Zoltan – omul din spatele aparatului” și „Minerit și civilizație în Maramureș”. Aceasta este ultima zi (ocazie) de vizitare a expozițiilor temporare din seria „Colecții și colecționari”, „Colecția Sasi Nagy Béla. Descoperiri arheologice” și „Colecția Sasi Nagy Béla. Medalii și insigne străine pe tematică medicală”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here