PERFORMANȚE – Medalii de argint și bronz pentru atleții băimăreni la Campionatele Internaționale de Atletism ale României

0
254

ATLETISM. Sâmbătă, 3 iulie 2021, în prima zi a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României „Iolanda Balaş Soter”, eveniment sportiv organizat de Federația Română de Atletism și găzduite de Cluj Arena din Cluj-Napoca, tinerii atleți băimăreni au reușit să câștige două medalii, de argint și bronz, prin sportivi ai Liceului cu Program Sportiv.

 

La proba de triplusalt, atletul Răzvan Ioan Nicoară (18 ani, LPS Baia Mare, CSU Oradea), cel mai tânăr concurent din probă, s-a clasat pe locul 2, după medaliatul cu bronz de la Balcaniada din 2021, piteșteanul Alexadru Tache (23 de ani). Iată clasamentul probei:

 

Triplusalt:

  1. Alexandru Gheorghe Tache (CSU Piteşti, CSM Piteşti) 15,75 m
  2. Răzvan Ioan Nicoară (LPS Baia Mare, CSU Oradea) 14,81 m
  3. Bogdan Georgian Cioacă (CSM Piteşti) 14,76 m

 

În proba de 110 m garduri, o probă în care recordul național durează de 28 de ani (13.34, stabilit de George Boroi, la București, în 1993), atletul Gheorghe Florinel Bledea (19 ani, LPS Baia Mare), calificat în finală cu al 4-lea timp, a reușit o cursă bună, cu aproape 1 secundă mai rapidă decât în calificări, și l-a devansat cu 3 sutimi de secundă pe Dragoș Alexandru Silvestru (CS Farul Constanțata, CS Rapid București), clasându-se pe a treia treaptă a podiumului. Iată clasamentul probei:

 

110 m garduri:

  1. Alin Ionuţ Anton (CSM Oneşti) 13.85
  2. Cosmin Ilie Dumitrache (CS Rapid, CSM Timişoara) 13.94
  3. Gheorghe Florinel Bledea (LPS Baia Mare) 14.78.

 

Precizare: atleții băimăreni nu sunt antrenați/specializați pentru o singură probă (de exemplu, Bledea, desemnat anul trecut Sportivul Anului din Maramureș la probe olimpice, a fost convocat la începutul acestuia an în naționala de juniori a României pentru Balcaniadă la proba de săritură în înălțime, el fiind și un participant la probele combinate).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here