PERFORMANȚĂ – Școala Populară de Artă Baia Mare, locul I la Concursul Național de Colinde Arhaice

0
232

COLINDE MARAMUREȘ. Școala Populară de Artă, secție în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, a obținut locul I la concursul național organizat în cadrul proiectului cultural „Recuperări și restituiri – colinda tradițională în zone etnografice ale Transilvaniei”, care a avut loc în perioada 12-20 noiembrie 2023.

 

Alexandra Pop, Alexandra Țară, Iulia Ghiță, Iulia Vlad și Adela Dobrican, eleve ale Școlii Populare de Artă Baia Mare, coordonate de profesoarele Camelia Bolchiș, Codruța Lupșe, Mihaela Dan și Ramona Viezer, au interpretat colinda „Coborât-a coborât”, respectând atât autenticitatea versurilor, cât și a muzicii, care le-a adus premiul I în cadrul concursului de interpretare colinde. În același timp, s-a acordat o atenție deosebită costumelor și decorului, astfel încât toate detaliile acțiunii să susțină scopul proiectului.

 

Scopul proiectului este acela de a promova colindele tradiționale transilvănene din Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, ca element imaterial al patrimoniului cultural UNESCO.

 

Pentru a bucura un public cât mai larg, colindul arhaic „Asta-i sara de Crăciun!” va fi publicat pe  pagina de Facebook a Școlii Populare de Artă din Baia Mare, în 24 decembrie 2023. Proiectul a fost realizat de Fundația Culturală Terrarmonia, cu sprijinul Fondului Cultural Național.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here