SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, patru spectacole în Baia Mare

0
347
„Aquarius”, scenă din spectacol

TEATRU ȘI TEATRU DE PĂPUȘI. În weekendul 13-15 ianuarie 2023, Teatrul Municipal Baia Mare a programat patru spectacole cu cinci reprezentații. Astfel, vineri, 13 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Aquarius”, după un text de Radu Macrinici, în regia artistică a lui Norbert Boda. În distribuție, actorii Dragoș Călin, Andrei Han, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Larisa Miskolczi, Valeriu Doran și George Olar.

 

Într-un timp al încercărilor, viața a doi frați (Emil, astrolog și Alex, un gamer nonconformist) se derulează sub semnul zodiacului, cu influențele sale planetare. Până la un punct, când Alex este interpelat de artistul bionic Stelarc, care anunță instaurarea Erei Vărsătorului, era spiritualului, a artei, a iubirii. Un spectacol vizionar, în care își dau întâlnire prezentul cu viitorul, aflat la un click distanță, sub auspiciile misteriosului Vărsător.

 

Spectacolul durează 80 minute (fără pauză), iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei, pentru elevi, studenți și pensionari).

 

Sâmbătă, teatru de păpuși și comedie

 

Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 10.00 și 11.30, la Sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul „Făt-Frumos cel mofturos și un Zmeu întors pe dos”, de Ludmila Doicu, în regia lui Mihai Păun. Din distribuție fac parte actorii Ruxandra Lăzărescu, Camelia Strat și Iulian Bulancea. Spectacolul „Făt-Frumos cel mofturos şi un Zmeu întors pe dos” ne prezintă un Zmeu cu adevărat neobişnuit, un Zmeu sensibil, bun, care se emoţionează, plânge, iubeşte, cântă şi dansează, un Făt Frumos răsfăţat, gelos și egoist și o prinţesă drăguță, care vă vor oferi un spectacol muzical, amuzant și interactiv, mult îndrăgit de copii. Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Tot sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Floare de cactus”, de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, regia Daniel Vulcu. În distribuție, actorii Dragoș Călin, Sanda Savolszky, Denisa Blag, Alex Macavei, Dorin Griguța, Wanda Farkaș, Ioan Costin și Larisa Miskolczi.
„Floare de cactus”, un adevărat roller-coaster teatral, este o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate. Beneficiind de două ecranizări celebre cu încasări record, un premiu Oscar și cinci premii Globul de Aur, piesa “Floare de cactus” nu are vârstă, tratând dragostea și multiplele ei fațete cu multă dezinvoltură. Și foarte mult umor.

 

Prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei), iar următoarea reprezentație este programată sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 19.00.

 

Duminică, improvizație teatrală

 

Duminică, 15 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „ImproJoker”, în regia Mihaelei Sîrbu. Vor improviza Denisa Blag, Andrei Dinu, Mircea Gligor, Raul Hotcaș, Andrei Han, Alex Macavei, Petru Damșa.
„ImproJoker” îți satisface setea de curiozitate și nevoia de joacă. Spectatorul poate fi deținătorul unor sugestii care, odată lansate, pot să genereze povești surprinzătoare, în cascadă. Spectacolul are loc cu publicul în sală, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here