PERFORMANȚĂ – Minaur Baia Mare, meci mare în Norvegia: s-a calificat în Final Four-ul EHF European League

0
726

EHF EUROPEAN LEAGUE. Duminică, 3 aprilie 2022, de la ora 17.00 (ora României 16.00), în Stavanger Idrettshall din Stavanger (al patrulea cel mai mare oraș din Norvegia), în meci retur al sferturilor de finală al EHF European League, echipa norvegiană Sola HK a terminat la egalitate, 29-29 (16-10), partida cu CS Minaur Baia Mare, însă băimărencele s-au calificat în semifinale (Final Four). În meciul tur din 26 martie, la Baia Mare, Minaur s-a impus cu 40-32, așa că gazdele aveau nevoie de o victorie la 8 goluri diferență, dacă Minaur înscria cel mult 31 de goluri (sau la 9 goluri, dacă înscria 32 sau mai multe goluri).

 

Prima repriză, la discreția gazdelor – din păcate nu găsim drumul spre gol, parcă se așteaptă totul de la Cristina Laslo (4 goluri din 6 șuturi la poartă), în timp ce norvegiencele au intrat la cabine având 4 jucătoare cu procentaj de 100%, Frøydis Seierstad Wiik și Live Rushfeldt Deila marcând câte 4 goluri din 4 șuturi fiecare.

 

De asemenea, apărarea băimărencelor a fost în degringoladă, raportul indicând că portarii Minaurului, Pandžic și Enache, au apărat împreună… un singur șut (față de 4 parade salvatoare a lui Amalie Frøland). În schimb a fost extrem de combativă apărarea norvegiencelor, băimărencele ajungând cu mari eforturi în postura de a trage spre poartă din poziții favorabile.

 

Repriza a doua a început cu un alt Minaur în teren (deși erau aceleași jucătoare), băimărencele reușind să egaleze după doar 9 minute: Burlachenko (4 goluri), Laslo (2) și Fujita duc scorul la 17-17 (gazdele au înscris doar un gol în această perioadă, prin Deila). Apoi, Burlachenko este eliminată 2 minute, dar Minaur joacă altceva și trece la conducere, după golul lui Lavko: 17-18. Cine ar fi crezut? Fanii lui Sola privesc tabela: min. 40, în doar 10 minute, Minaur, care părea pierdută după prima jumătate de oră, a întors scorul. Egalează fosta minauristă Herrem, dar dubla lui Tănăsie mărește avantajul : min. 43, 18-20.

 

Sirum Novak nu mai înțelge nimic, înscrie, dar imediat Minaur marchează pentru 19-21 (Polocoșer), înscrie din nou Herrem, dar Laslo marchează și ea. Se joacă cu garda jos. Cu 15 minute înainte de final norvegiencele reușesc să egaleze, deși în urmă cu un sfert de oră intrau la vestiare cu o diferență de 6 goluri. În ultimele 10 minute se intră la egalitate: 25-25. Ce repriză fac băimărencele! Diametral opusă față prestația din primele 30 de minute. Enache cimentează poarta. Acum gazdele sunt cele debusolate.

 

Fotonea a mutat câștigător, riscând cu atacul în 7 cu doi pivoți și câștigând. Mai sunt 3 minute și Fujita egalează, 28-28, iar apoi e eliminată. Herrem ratează, problema calificării nu se mai pune, Minaur merge în Final Four. 29-29 (16-10) la final (cu ultimul gol înscris de tânăra Țîrle, din 7 metri), scor care mai contează doar pentru statistică. Minaur este pentru al doilea an consecutiv în Final Four EHF European League (în precedentul, desfășurat la Baia Mare, s-a clasat pe locul 3).

 

Pentru Minaur au înscris: Laslo (7 goluri), Burlachenko (6 goluri), Lavko (5 goluri), Tănăsie și Fujita (câte 4 goluri), Zych, Polocoșer, Țîrle (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat Herrem (8 goluri), Deila (6 goluri), Sirum Novak (5 goluri) și Seierstad Wiik (4 goluri).

 

Turneul Final 4 este programat în 14-15 mai și s-au calificat Viborg (Danemarca), Herning (Danemarca), Bietigheim (Germania) și Minaur Baia Mare (România).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here