SET LA ZERO – Oaspete pe Stadionul Minaur, Minaur spulberă echipa de Liga a III-a Ocna Mureș, dar pierde calificarea în faza următoare a Cupei României

0
356

FOTBAL – CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 7 decembrie 2022, pe Stadionul Minaur din Zlatna (jud. Alba), în ultimul meci din faza grupelor Cupei României la fotbal, CS Ocna Mureş (loc 10, ultimul, Liga a III-a Seria a 9-a) a pierdut, cu 0-6 (0-1), partida cu Minaur Baia Mare (loc 17 Liga a II-a). Centralul întâlnirii, Rareș George Vidican din Satu Mare, pe teren atmosferă tipică de Liga a III-a, cu nelipsiții spectatori-antrenori din tribună. În urma acestui rezultat, ambele echipe au pierdut calificarea în turul următor (Minaur s-a clasat pe locul 3 în grupă).

 

Antrenorul Mihai Iosif (Minaur) a început partida în formula: Costache – Alexe, Neacșu, Mondragon (cpt.), Lazăr – Matei, Gneba, Donca, Ciocan – Chitaș, Muacir. Ocna Mureș (gazdă, deși joacă la fel de în deplasare ca și Minaur, la 80 de kilometri de casă) joacă atât de slab, conform poziției sale (lanternă roșie în Seria a 9-a a Ligii a III-a), încât te întrebi cum a reușit să facă 4 puncte cu echipe de Liga I (a învins cu 1-0 AFC Chindia Târgovişte și a remizat, 1-1, cu Universitatea Craiova). Adică, atât de slabe rezerve au cele două prim divizionare?

 

E drept, cunoscând antecedentele băimărenilor, ne puteam aștepta la orice, mai ales că în primele 20 de minute Minaur n-a găsit modalitatea de a-l învinge pe portarul Raul Stângă (18 ani), nu pentru că acesta ar fi avut intervenții miraculoase, ci pentru că băimărenii nu nimereau cadru porții. În fine, în min. 23, vârful Florin Chitaș este găsit excelent, în poziție centrală, avansează până la limita careului mare și îl învinge pe tânărul Stângă, alintat de suporterii-antrenori “Bubu”: 1-0.

 

În pofida faptului că gazdele rămân în min. 32 în 10, după eliminarea lui Mic (CS Ocna Mureș) – fază la care Vidican îl atenționează și pe Ciocan cu cartonașul galben – Minaur intră la vestiare cu rezultatul stabilit prin golul lui Chitaș. Repriza a doua începe însă în trombă și oaspeții își majorează avantajul după mai puțin de un minut de joc, prin Muacir (gol norocos, mingea ricoșând din bară în gheata angolezo-portughezului). După alte 5 minute se face 3-0, Donca executându-l și el pe Bubu din penalty (totuși, Bubu a ghicit colțul).

 

Pentru spectatori, în min. 70 a înscris un eurogol și Rotar, șut în vinclu de la 18 metri, după care Minaur a oprit motoarele (șansele de calificare erau minime, stăteau la mâna rezultatelor indiferent de scorul cu care câștiga). Spre final, băimărenii mai animă partida, întâi Stănescu înscriind pentru 5-0 (min. 85, din pasa lui Muacir), apoi, în min. 88, Lazăr, nemarcat în careu la un corner, marchează ca-n curtea școlii. 6-0.

 

Set la zero. Final de meci, rămas bun de la Cupa României pentru ambele echipe, care încheie grupa cu câte 4 puncte. Se intră în vacanța de iarnă, sărbători fericite! Din grupa noastră (D) s-au calificat AFC Hermannstadt (6 puncte) și ACS Campionii Fotbal Club Argeş (5 puncte).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here