PENSIONARII SPECIALI – Fostul șef al DNA din Maramureș, procurorul Ioan Ulici, se pensionează la vârsta de 54 de ani

1
3400
Ioan Ulici

MAGISTRAȚI. Procurorul maramureșean Ioan Ulici, primul șef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului teritorial Cluj al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), stuctură pe care a condus-o în perioada 2011-2018 (când a fost eliberat din funcție la cerere, fiind transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș), a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) eliberarea din funcția de magistrat prin pensionare. La finalul anului trecut s-a pensionat și soția sa, judecător Loredana Gabriela Ulici (care a fost o perioadă și președinta Judecătoriei Sighetu Marmației).

 

După aproape 2 ani de la reîntoarcerea sa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, în 1 august 2020, Ulici a fost delegat la DNA Pitești pentru o perioadă de 6 luni, iar din 1 februarie 2021 a fost delegat la structura centrală a DNA, în București (până la 31 ianuarie 2022). În septembrie 2021, a promovat concursul pentru o funcție de execuție în structura centrală a DNA (pe care oricum o ocupa prin delegare).

 

Ioan Ulici s-a născut la 10 decembrie 1967 în comuna maramureșeană Rona de Jos (53 de ani). A intrat în magistratură în anul 1999 (decretul prezidențial a fost emis la 5 aprilie 1999), ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației – așadar, a muncit ca magistrat timp de aproape 23 de ani.

 

Pe parcursul carierei, Ulici a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, judecător la Judecătoria Sighetu Marmației, procuror la parchetele de pe lânga judecătoriile Baia Mare și Vișeu de Sus, Tribunalul Maramureș, DIICOT Maramureș, DNA Maramureș, DNA Pitești și DNA central.

 

În ultima declarație de avere, procurorul Ulici a declarat că are împreună cu familia 5 terenuri (în Sighetu Marmației, Rona de Jos, Bocicoiu Mare), o casă și un apartament (ambele în Sighetu Marmației), 7 mașini (dintre care o Dacia 1310 nefuncțională), datorii bancare de circa 130.000 lei și două conturi bancare cu sub 10.000 euro. În 2020, Ulici a câștigat 214.407 lei din salarii și hotărâri ale instanțelor privind diferențe salariale (adică o medie de peste 17.800 lei/lună).

 

* Foto: @ Ciprian Dragoș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here