EXCLUSIV – Viitorul șef al procurorilor din județ, Bogdan Gabor, părăsește temporar magistratura maramureșeană

0
1201
Bogdan Gabor

DECIZIE. Viitorul șef al procurorilor maramureșeni, Bogdan Gabor, acum prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș (funcție obținută cu titlu interimar, prin delegare din 15 iulie 2016, când l-a înlocuit pe titularul postului, Florin Deac, pe perioada mandatului acestuia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii), va pleca temporar din magistratura maramureșeană, urmând să fie delegat în funcția de procuror șef Secție Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud se confruntă cu o deficit major de procurori, cazul particular al acestuia fiind semnalat CSM de Gabriela Scutea, procuror general al Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție. Funcția de șef al Secției Judiciară a Parchetului din Bistrița-Năsăud (instituție condusă din vara acestui an, prin delegare, de procurorii Adrian Briciu – prim-procuror și Ovidiu Sorin Burje -prim-procuror adjunct) este vacantă în acet moment. Gabor a fost 4 ani șef al Secţiei Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Vă reamintim din 15 iulie 2022 postul de șef al procurorilor maramureșeni (prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș) este vacant, fiind ocupat acum, prin delegare (interimat), de Dana Mirela Borcuti (48 de ani), cea care conduce instituția de magistratură din 15 iulie 2016. În 1 august 2022, CSM a scos la concurs/examen mai multe posturi de conducere vacante (ocupate în acest moment prin delegări), printre care și cel de procuror șef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, la concurs fiind înscris un singur candidat: Bogdan Gabor. Acesta a trecut până acum de toate probele, în 30 octombrie urmând să-și susțină proiectul de management.

 

Bogdan Gabor (46 de ani), absolvent al Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1997), este procuror din anul 1999, până acum activând în Baia Mare, cu doar două întreruperi: în perioada martie 2007 – octombrie 2010, când a fost procuror la DNA Cluj, și în perioada 2012-2017, când a fost membru CSM.

Cel mai probabil, desemnarea sa temporară (prin delegare) la conducerea Secției Judiciară a Parchetului din județul vecin va fi pentru o perioadă scurtă de timp, în noiembrie 2022 Gabor urmând să-și câștige funcția de prim-procuror al Parchetului din Maramureș.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here