CUPE EUROPENE – Minaur Baia Mare, snopită în Germania, în al doilea meci din grupele EHF European League: învinsă la 19 goluri (!) diferență

1
515

HANDBAL FEMININ. Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, în MHP Arena din Ludwigsburg (o sală cu 5.325 de locuri, folosită preponderent pentru meciurile de baschet ale echipei MHP Riesen Ludwigsburg), în meci contând pentru etapa a 2-a a Grupei B din EHF European League la handbal feminin, SG BBM Bietigheim a învins, cu 39-20 (19-11), CS Minaur Baia Mare.

 

Înaintea partidei, arbitrată de cuplul austriac Florian Hofer & Andreas Schmidhuber, antrenorul principal al SG BBM, Markus Gaugisch, mărturisea că se așteaptă la un meci și mai dificil cu Baia Mare decât cel în care a câștigat cu Nantes, deținătoarea trofeului, considerând-o pe Minaur “o echipă foarte flexibilă în defensivă, cu trasee tactice bine stabilite, cu o apărare ofensivă ofensivă și cu o jucătoare excepțională, Cristina Laslo, care este la fel de eficientă atât ca marcator, cât și în rol de coordonator”.

 

Cel puțin prima parte a meciului a fost una în care declarațiile lui Gaugisch au părut mai degrabă amabile decât acoperite de realitate, echipa sa conducând într-o manieră zdrobitoare ostilitățile din teren, în fața unui Minaur care a greșit cât în trei meciuri, iar Laslo a fost invizibilă. Primele 30 de minute s-au sfârșit pe tabela de marcaj cu 19-11, o diferență copleșitoare la acest nivel și cu portarul gazdelor, Gabriela Goncalves Dias Moreschi, aflată la un procentaj de aproape 39% (a avut 7 parade salvatoare din cele doar 18 șuturi pe poartă a băimărencelor) – în contrapartidă, Amra Pandžic (Minaur), a avut 22,73% (5 șuturi parate din cele 22 trase de nemțoaice pe poartă).

 

După primele 10 minute din repriza a doua, avantajul gazdelor a crescut la 10 goluri și deja problema câștigătoarei nu s-a mai pus. Însă cel puțin părea că mai prost decât au jucat în prima repriză, băimărencele nu puteau juca. Au dovedit că au putut. Așa că diferența a crescut rușinos, ajungând pe final la 19 goluri (!): 39-20 (19-11). Vis urât.

 

Să vorbim despre eficiența atacului ar fi desuet în contextul în care echipa germană a marcat de 39 din 54 de șuturi la poartă, iar băimărencele de 20 de ori din 47 de șuturi la poartă. Pentru Minaur au înscris: Lavko (7 goluri), Burlachenko (5 goluri), Fujita (4 goluri), Popa (2 goluri), Kerekes și Laslo (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat Maidhof (9 goluri), Kudlacz-Gloc și Snelder (5 goluri), Lauenroth (4 goluri) și, evident, portarul Dias Moreschi (13 parade salvatoare, procentaj 46,43%!).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here