PE TUȘĂ – Fostul viceprimar de Baia Mare, Vida Noémi, interdicție de a face parte din Consiliul Local: mandat invalidat de instanța de judecată

2
2225
Vida Noémi

DECIZIE. Președinta UDMR Baia Mare și fosta viceprimar a municipiului reședință de județ, Vida Noémi Erika (50 de ani), care este și membră în Consiliul Permanent al UDMR (forul de conducere al organizației), nu va fi consilier local în Consiliul Local Baia Mare, mandatul ei fiind infirmat de Judecătoria Baia Mare, din cauza interdicției de a exercita funcții alese, așa cum 2mnews a anunțat încă din 29 septembrie 2020 (detalii AICI).

 

Inițial, candidatura lui Vida a fost infirmată printr-o hotărâre a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Baia Mare, însă aceasta a contestat hotărârea BEC la completul electoral al Judecătoriei Baia Mare, în 21 august acesta decizând că poate să-și înregistreze candidatura din partea UDMR, decizia instanței în baza căreia BEC a luat decizia referindu-se la interdicția de a ocupa o funcție aleasă, nu de a candida. Practic, judecătorii au decis că Vida poate candida, dar nu poate ocupa funcția aleasă (consilier local) pentru care candida.

 

Logic, după alegeri, în urma cărora UDMR a obținut două posturi de consilier local în municipiul reședință de județ, pe locul 1 pe listă fiind Vida, judecătorii au invalidat mandatul acesteia, în locul său urmând să fie numit următorul candidat UDMR înscris pe lista de supleanți ai UDMR, respectiv Pintér István Zsolt.

 

Conform deciziei ANI, Vida are interdicție de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani de la încetarea mandatului (adică până în anul 2023). Ea a rămas în funcția de viceprimar și consilier local și după decizia definitivă a instanței (din mai 2019) care îi interzicea acest lucru, pentru că majoritatea aleșilor băimăreni, controlați de primarul Cătălin Cherecheș, și prefectul județului (pe atunci pesedistul Vasile Moldovan, acum primar în municipiul Sighetu Marmației) nu respectă legile țării – în contrapartidă, Vida a oferit suportul UDMR în alegerile din 27 septembrie Alianței Cherecheș & PSD.

 

În timpul mandatului său, Vida a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, într-un dosar penal, la sfârșitul anului 2017, dar în 18 ianuarie 2018, la doar o lună de la înregistrarea acțiunii, Parchetul Baia Mare a anunțat magistrații care urmau să judece cauza că renunţă la urmărirea penală.

 

Interdicția ANI în privința lui Vida se referă la faptul că aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în mandatul 2008-2012, întrucât nu a renunţat la contractele încheiate anterior validării mandatului de consilier local, între Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, respectiv Primăria Municipiului Baia Mare, şi Opus Media SRL (firmă în cadrul căreia Vida deţinea funcţia de administrator şi calitatea de asociat).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Pentru ca e unguroaică. Dacă era nemțoaică și fura și case cu acte false ANI o spăla și putea fi chiar și președinte. Ce zici Cătăline, apare comentariul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here