PREVIZIBIL – Ca în PCR: neocomunistul Gabriel Valer Zetea a fost singurul candidat la funcția de președinte PSD Maramureș și, surprinzător, a câștigat

0
1203
Gabriel Zetea

A CANDIDAT EL CU EL. Gabriel Valer Zetea, fostul președinte al PSD Maramureș este și actualul președinte al PSD Maramureș. Fapta este previzibilă, doar a fost singurul candidat, adică a candidat el cu el, neimportantă pentru opinia publică, dar am ținut să o subliniez tocmai pentru că este o acțiune-argument al faptului că atât de clamata de pesediști a reformării partidului erodat este doar una declarativă, de fațadă, în fapt foștii șefi (denumiți de presa românească baroni locali) sunt actualii șefi.

 

Reformă fără modificări. După raționamentul lui Farfuridi, personajul actât de actual creat de dl. Caragiale: “Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc!, dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc!, dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele esenţiale”. Aceasta este dilema din care nu pot ieși pesediștii.

 

Conform surselor interne ale 2mnews, în ultima vreme, și în PSD Maramureș o grupare dizidentă a devenit din ce în ce mai vocală la adresa președintelui Zetea, căruia i s-au reproșat scorurile dezamăgitoare obținute de PSD sub conducerea sa și perderea tuturor bătăliilor electorale din 2016 încoace. Mai mult, lui Zetea i s-a cerut să se retragă (cu expresia stradală de notorietate: Fă doi pași în spate!), însă rezultatul (niciunul dintre dizidenții pesediști cu funcții în partid și-n administrațiile centrale sau locale nu s-a înscris în cursa pentru șefia partidului) indică evidenta înțelegere (pacificare): adică Zetea le-a dat ceea ce au vrut să obțină fiecare dintre cei vocali și deținători ai unei anumite influențe în partid.

 

Clar, nu le-a dat deocamdată decât promisiuni că vor primi ce își doresc (de regulă poziționări eligibile pe lista de parlamentare), însă ideea e că mereu înfrântul electoral din fruntea PSD Maramureș și-a realizat dezideratul: realegerea în funcția de președinte. Cei mulțumiți cu promisiunile lui Zetea vor primi praful de pe tobă, pentru că la scorul electoral scontat în județ, echipa parlamentară a PSD va fi cea mai redusă numeric din toată istoria post-decembristă a acestui partid neocomunist.

 

Zetea a recitat poezia aia necredibilă decât pentru naivii cronici, că va readuce PSD pe primul loc în preferințele electoratului din Maramureș, a zis că și-a depus candidatura încurajat de colegi și i-a mințit în față pe cei peste 700 de pesediști-electori, spunându-le că va lua deciziile așa cum le-a luat și până acum, democrat, împreună cu cei 80 de membri ai Comitetului Executiv Județean (din care fac parte toți primarii, vicepreședinții partidului, parlamentarii, consilierii județeni, președinții de organizații locale).

 

Niciunul din cei prezenți la această mascaradă (alegeri cu un singur candidat) nu l-a întrebat pe Zetea dacă și atunci când și-a numit tânărul și nexperimentatul cumnat în funcția de director al Agenției de Protecția Mediului Maramureș a luat decizia tot împreună cu CEJ-ul PSD… acesta este doar un exemplu, dintr-o multitudine de decizii dezastruoase pentru credibilitatea partidului pe care le-a luat Zetea, un băiat care a ars etapele administrative și politice, iar rezultate (dezastruoase) sunt argumente.

 

Atât am vrut să vă comunic: neocomunistul Zetea, cu costum și freză de ginerică, cel care l-a lins pe Dragnea, Dăncilă și acum Ciolacu, a rămas președintele pesediștilor din Maramureș, pentru că a candidat singur, ca pe vremea PCR.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here