CRONICĂ DE MECI – Progresul Șomcuta Mare, învinsă acasă de CA Oradea: 2-4, ca la teatru

0
356

FOTBAL – LIGA A III-A. Singura echipă maramureșeană programată în etapa a 6-a a fost Progresul Şomcuta Mare (Minaur Baia Mare are probeleme cu cazurile pozitive COVID-19 și meciurile sunt amânate). Progresul, care a revenit în această ediție de campionat după 18 ani în Liga a III-a (ultima participare pentru șomcuteni fiind în sezonul 2001-2002, sub denumirea de Liber Humana Șomcuta Mare), a jucat acasă tot cu o nou-promovată, Club Atletic (CA) Oradea.

 

Șomcutenii au pornit din postura de favoriți, fiind pe locul 7, cu 3 puncte mai mult decât oaspeții lor, care venit și fără doi titulari (Sergiu Ciuocan și Daniel Stan, accidentați) și marcați de plecarea în această săptămână a portarului titular, Debre István (acesta era împrumutat până în vara anului 2022 de la UTA, dar și-a reziliat contractul). În plus, orădenii nu avea nicio partidă câștigată în această ediție de campionat, fiind înaintea etapei pe locul 9 (penultimul), cu doar 2 puncte (din 4 meciuri, încheiate cu două egaluri și două înfrângeri).

 

Șocutenii, pregătiți de Cristian Bogdan (fostul secund a lui Dorin Toma la Minaur Baia Mare), cu un lot format din jucători experimentați (Alexandru Lovasz, Bogdan Hauși, Tudor Balmoș) și jucători de perspectivă (Lorand Lang, Cătălin Tutuță, fostul „luceafăr” Pavel Nemeș), au deschis scorul în minutul 31, prin Tudor Balmoș, din penalty. Oaspeții au egalat prin Alin Panti, în minutul 41, scor cu care s-a intrat la cabine.

 

Repriza a doua a fost nebunie, orădenii trecând în avantaj cu golul lui Alexandru Lezeu (min. 50), iar șomcutenii au egalat după 6 minute, prin Bogdan Bușică, bucuria gazdelor durând puțin. Foarte puțin. Respectiv, 2 minute, Cosmin Letan transformând un penalty pentru orădeni (în min. 58) și readucându-i pe oaspeți în avantaj. Un avantaj care s-a majorat în minutele de prelungiri, după golul înscris de Victor Dobrescu (min. 90+1). Așa s-a scris istoria acestui meci: Progresul Șomcuta Mare – CA Oradea 2-4 (1-1).

 

Iată rezultatele etapei a 6-a a Seriei a 10-a:

Unu Fotbal Club Gloria – SCM Zalău: 0-4 (0-1)

Sportul Şimleu Silvaniei – Luceafărul Oradea: 2-1 (2-0)

CSM Satu Mare – Someşul Dej: 0-1 (0-0)

Progresul Şomcuta Mare – CA Oradea: 2-4 (1-1)

CSC Sânmartin – Minaur Baia Mare: reprogramat miercuri, 4 noiembrie 2020 (Minaur Baia Mare are cazuri COVID-19)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here