PE MUCHIE DE CUȚIT – Cioloș și Barna intră în turul II al alegerilor pentru președinția USR PLUS: diferență mică, voturile maramureșenilor au fost împărțite

0
361

ALEGERI USR PLUS. S-a încheiat primul tur al Congresului de alegeri USR PLUS. Copreşedinţii USR PLUS Dacian Cioloş şi Dan Barna au intrat în turul al II-lea al alegerilor pentru funcția de președinte al partidului, Cioloş (fost președinte PLUS) a obţinut 46% (15.111 voturi), iar Barna (fost președinte USR) a fost ales de 43,8% dintre membri cu drept de vot (14.404 voturi).

 

Cel de-al treilea candidat la funcția de președinte, Irineu Darău (senator de Brașov, provenit din USR), a obținut 10,1% (3.300 de voturi). În primul tur, au votat 74,4% (32.815) dintre cei 44.114 membri cu drept de vot. Votul a fost on-line, pe o platformă securizată. După alegeri, Darău a precizat că nu îi susține pe niciunul dintre cei rămași în cursă, pentru că „Dan Barna și Dacian Cioloș nu mai au credibilitate” și că „procesul de vot a fost viciat” (în speță, a clamat că buletinele ilegitime nu au fost eliminate înainte de decriptarea și calcularea rezultatului final al primului tur de scrutin”.

 

Voturile celor aproximativ 1.400 membri USR PLUS cu drept de vot au fost împărțite, în cea mai mare parte acestea mergând către președintele partidului din care au provenit.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here