SELECȚIE – Ruta cultural-turistică „Drumul Patrimoniului Muzeal Maramureșean”, în gala premiilor European Cultural Tourism Network 2021

0
154

TURISM ÎN EUROPA. În noiembrie 2020, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut ruta cultural-turistică „Drumul Patrimoniului Muzeal Maramureșean”, care include 34 de muzee și case memoriale publice și private din județul Maramureș, ca rută dezvoltată pe plan regional. Acest demers al Consiliului Județean Maramureș a devenit, în anul 2021, unul de interes național, pentru că această rută cultural-turistică face acum parte din „Ruta Patrimoniului Muzeal din România”.

 

Pentru a promova identitatea culturală, etnografică, artistică și istorică a acestui ținut unic în Europa, Consiliul Județean Maramureș a participat cu ruta cultural-turistică „Drumul Patrimoniului Muzeal Maramureșean” la concursul de proiecte „Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural (European Cultural Tourism Network – ECTN) în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism (European Tourism Comission).

 

Ca urmare a acestei acțiuni, Consiliul Județean Maramureș a fost invitat să participe la decernarea premiilor, care se va desfășura în cadrul celei de a XIV-a ediții a conferinței „Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate”, în perioada 20-23 octombrie 2021, în Atena, alături de ceilalți finaliști din Croația, Bosnia-Herțegovina, Germania, Malta, Slovenia, Belgia, Spania, Portugalia, Grecia, Italia, Slovacia și Letonia.

 

Informațiile suplimentare referitoare la acest concurs se regăsesc pe pagina web a organizatorului, la adresa: https://www.culturaltourism-network.eu/

 

* Foto: @Muzeul Satului Baia Mare

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here