ORAȘUL JEFUIT PRIN ABONAȚI PUBLICI – Doar luminițele decorative la Sărbătoarea Castanelor au costat Baia Mare 470.000 de lei în 3 zile

6
10349

ÎMBELȘUGAREA OAMENILOR DE CASĂ. Iluminatul ornamental de sărbători pentru Sărbătoarea Castanelor 2022 din municipiul Baia Mare a costat aproape 470.000 de lei (exact: 468.817,64 lei, suma include TVA și este echivalentă cu circa 95.000 euro). Banii i-a încasat una dintre firmele “de casă” a primarului Cătălin Cherecheș, Ilnic Electric SRL din satul Merișor, societate care îi aparține lui Ilie Ureche, cel care deține (scriptic) și controlul firmei desemnate cu organizarea Sărbătorii Castanelor (Art Electric Show), fapt pentru care a mai încasat 2.284.800 lei.

 

Ilie Ureche (foto mic dreapta) este clasicul abonat public dintr-o țară care își plânge pe propriul umăr că are prea puțini procurori și judecători pentru atât de mulți infractori. Ureche este prietenul și colaboratorul/partenerul de afaceri al viceprimarului Ioan Doru Dăncuș și a monopolizat (și) serviciul de iluminat ornamental pentru TOATE evenimen-tele publice din Baia Mare în urma strategiei dictate de primarul Cherecheș, care a contractat în 22 octombrie 2021, în plină pandemie, acest serviciu pe o perioadă de 4 ani contra unei sume de aproape 23 de milioane de lei (exact: 22.772.258,88, sumă care include TVA și care la acea vreme echivala cu peste 4,6 milioane de euro, adică o medie de peste 1,15 milioane de euro/an). Ureche este cel care s-a fotografiat pe un tron de luminițe kitschoase, ca un veritabil Rege al Luminii.

 

Din suma contractată, în primul an (octombrie 2021 – octombrie 2022), Primăria Baia Mare a contractat (prin 4 acte adiționale aferente sărbătorilor de iarnă 2021, sărbătorilor pascale 2022 și Sărbătorii Castanelor 2022) suma totală de aproape 3,8 milioane de lei (exact: 3.792.926,37 lei, sumă care include TVA).

 

Un serviciu absolut inutil dezvoltării orașului, prin care se sifonează din banii urbei, sub acoperământul interpretării abuzive a legii, câte 31.000 de euro pe zi la fiecare sărbătoare legală, religioasă sau inventată în acest scop (al raptului la lumina zilei din bugetul orașului).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Acum am înțeles de ce cu 2 zile in urmă s-a tăiat pt.ceva timp curentul pe str.Păltinișului: să se economisească curent electric pentru luminițele de la festival. :))) Și costurile, sunt convins că nu primăria le va primii, ci localnicii ce li se luase curentul de pe acea stradă.

  2. Comentarii răutăcioase…
    Acelor care criticați va plăcut modul de organizare?!?!
    Avem si noi o sărbatoare a orașului a județului care este mindria noastră dar nu știm să prețuim ….doar criticăm primarul….și nu numai…

  3. Avem bani pentru luminițe, în timp ce școlile de prestigiu din oras sunt în renovare de ani de zile și bat pasul pe loc, iar elevii umbla la cursuri prin clădiri ale altor instituții. La fel și cu bursele elevilor unde primaria a alocat puțin mai mult de jumătate din suma solicitata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here