OPULENȚA SĂRACILOR – A fost suplimentat bugetul clubului municipal Minaur Baia Mare cu 3 milioane de lei și a ajuns la aproape 3 milioane de euro

0
547
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

BUGET 2019. Unul din argumentele că Baia Mare este controlată administrativ-financiar de un doctor în economie, respectiv de primarul Cătălin Cherecheeș, este că bugetul urbei este rectificat lunar.

 

Nimeni-nu-se-mai-obosește-să-număre-a-câta-rectificare-bugetară a fost executată de administrația publică din Baia Mare și aprobată de forul deliberativ în această săptămână, ocazie cu care s-a rectificat, evident, și bugetul Clubului Sportiv Minaur pe anul 2019. O rectificare pozitivă, evident.

 

Astfel, după ce în septembrie bugetul clubului a fost suplimentat cu 631.000 de euro (exact: 3 milioane de lei), acum a avut loc o nouă infuzie financiară în clubul sportiv al municipalității de aproape 650.000 de euro (exact: 3,08 milioane de lei), bugetul acestuia pentru sezonul competițional în curs a fost fixat, cel puțin deocamdată, la aproape 3 milioane de euro (exact: 2.951.368 euro).

 

Clubul Minaur Baia Mare are trei secții sportive: handbal feminin și handbal masculin (echipe care activează în primul eșalon valoric) și fotbal masculin (care activează în al treilea eșalon valoric).

 

La sfârșitul lunii septembrie, 2mnews a aflat din surse informate și implicate în administrarea clubului că, în urma unei analize economico-financiare recente a conducerilor secțiilor de handbal feminin, handbal masculin și fotbal masculin, clubul sportiv înființat de administrația publică a municipiului Baia Mare avea datorii de aproximativ 500.000 de euro (salariile/indemnizațiile restante din luna iulie inclusiv, datorate jucătorilor, staff-urilor tehnice și persoanelor din administrațiile echipelor; datorii la agenți economici; datorii la plata utilităților), în pofida faptului că Minaur a fost bugetat, conform rectificării din septembrie, cu 10.939.000 lei (echivalentul a peste 2,3 milioane de euro), dar banii nu au venit și înspre club. Adică, s-au dat doar pe hârtie.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here