FAPT – 53 de localități din Maramureș primesc aproape 65 de milioane de lei din rectificarea bugetară: mai mult de o treime din bani, în Baia Mare

0
1738
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

RECTIFICARE BUGETARĂ. 64.413.000 de lei este suma totală pe care o vor primi din bugetul statului, la rectificarea decisă recent de Guvernul Dăncilă, 53 de localități din Maramureș + Consiliul Județean. Mai mult de o treime din suma totală, respectiv peste 23,8 milioane de lei (exact: 23.870.000 de lei), primește municipiul reședință de județ, Baia Mare.

 

Banii vin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, însă necesarul localităților este de șase ori mai mare decât sumele repartizate.

 

Sumele deja au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern, iar la repartizarea pe fiecare unitate administrativ-teritorială s-a avut în vedere cu prioritate asigurarea cheltuielilor de funcționare (cheltuieli de personal – inclusiv drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap și cele aferente sistemului de protecție a copilului și centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul județelor).

 

De asemenea, banii s-a acordat pentru întreținerea unităților de învățământ și pentru cele aferente sistemului de protecție a copilului și centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, precum și pentru „alte cheltuieli urgente necesare în anul 2019, a căror efectuare nu poate fi amânată”.

 

2mnews vă prezintă lista cu sumele repartizate, cu precizarea că acestea sunt înscrise în tabel în mii de lei:

 

 

Cătălin VISCHI

 

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here