OFICIALIZARE – Pro România şi ALDE fuzionează astăzi: care sunt implicațiile în Maramureș ale noului partid, Pro România Social Liberal

12
855

FUZIUNE PARTIDE POLITICE. Duminică, 8 noirmbrie, se oficializează (printr-un congres de aprobare, desfășurat on-line) fuziunea partidelor Pro România şi ALDE, nou-înființatul partid urmând să se numească Pro România Social Liberal. Anterior acestuia, fiecare partid a aprobat fuziunea, decizia fiind anunțată de liderii celor două formațiuni politice, foștii prim-miniștri PSD și PNL, actuali președinți ai Pro România și ALDE, Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Mai mult, cele două formaţiuni au candidaţi comuni la alegerile parlamentare, pe listele Pro România – lideri ai ALDE (în frunte cu fostul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu) înscriindu-se în Pro România, pentru a putea candida pe listele acestei formaţiuni pentru alegerile parlamentare (liderul Pro România, Ponta, canidează pe locul 1 la Camera deputaților, iar liderul ALDE, Popescu-Tăriceanu, candidează pe locul 1 la Senat, în București).

 

Și în Maramureș a fost preluat modelul de la Centru, președinta ALDE, Cornelia Negruț, s-a înscris în Pro România și candidează pe listele acestei formațiuni, de pe prima poziție, la Senat (prima poziție la Camera Deputaților este ocupată de președinta Pro România, Viorica Marincaș).

 

Pe listele de parlamentari ai Pro România Social Liberal, raportul de candidați va fi 60% Pro România, 40% ALDE. Conform calculelor celor doi lideri ai noului partid, Pro România poate obține 12 senatori și 28 de deputați (adică 40 de parlamentari la nivel național).

 

Precizare: în urma protocolului de fuziune, filialele din teritoriu vor avea în fază inițială conduceri bicefale, adică doi co-președinți, care vor fi liderii locali ai ALDE și Pro România – în cazul Pro România Social Liberal Maramureș, co-președinți vor fi Cornelia Negruț (ALDE) și Viorica Marincaș (Pro România).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

12 COMENTARII

 1. Fantastic ,nu-mi vine sa cred ce minti blocate au unii.Dupa logica lui Marie-Anne ar trebui sa-i scriem o scrisoare si reginei Angliei sa plece acasa ca are peste 90 de ani,ca e serioasa,se imbraca dupa eticheta cam demodat pentru 2020 si nu se uita pe tik-tok.Haideti fratilor sa propunem niste habarniste ,,inteligente,, de pe Instagram ca sunt tinere si de valoare, pana le pui sa faca o omleta si atunci toata stiinta se epuizeaza.Femeile astea au ghinionul ca sunt licentiate si au facut carte serioasa pentru a avea o cariera ? Observ ca in actuala societate esti mai valoros fara bacalaureat ,habarnist si ignorant la problemele acestui judet ramas in urma.

 2. Domnule ,,SONI,, Inainte sa abuzezi spatiul public cu tot felul de frustrari, te rog mult pune mana pe cartea de gramatica a limbii romane si reciteste-ti mesajul care spune mult despre nivelul dumitale de pregatire din toate punctele de vedere.
  Sa dea Dumnezeu sa fie in parlament numai femei ,sunt mai serioase,mai pricepute si mai umane dacat toti transpiratii pe care i-am avut de-a lungul timpului alesi din Maramures.Restul povestilor cu varsta si cum arata aceste doamne, nu sunt demne de un barbat adevarat.Sunt chestiuni nedemne de sexul tare.

 3. Eu va sfatuiesc sa nu candidati la aceste alegeri. Si eu am fost victima mi.am luat.o mwe cu picioare in cur si nu e cum sar matroanele in aparare, eu chiar am vrut sa fac traba buna.

 4. Domnule Viski,
  Avem deja o problema.Stiti bine ca multe partide erau gata sa nu mai poata depune liste pentru alegeri deoarece nu aveau femei pe lista si legea nu le permitea depunerea dosarelor.Aici in Maramures.Ce fel de barbati sunt domnii care vorbesc asa in spatiul public fata de doamne.Exista printre ei adevarate pericole infractionale care candideaza si cred ca totul li se cuvine fiindca sunt barbati.Voba doamnei Mariana ,astia nici gunoiul nu stiu sa-l stranga din judet dar sa mai si faca lucruri bune pentru oameni.

 5. Da ,au sarit misoginii ca mustarul cand dospeste.Cum apare in peisajul politic maramuresean cate o femeie, exista doi ,trei frustrati sa arunce cu noroi.Parca suntem in tarile arabe la nivel mental, unde femeile n-au nici o valoare.V-ati speriat tradatori de judet ce sunteti ca numai voi mascululii ati condus treizeci de ani si uite in ce rahat ne-ati adus.Mari valori cu penis,ce sa spun.Barbati care urla,beau ,inseala,mint,au zeci de dosare penale si amante dornice de posturi la stat.Cine le rezolva astea,voi politrucii, care acum cand vedeti doua doamne cu rezultate profesionale,cariere si familii, plezniti de ciuda.O sa va arate femeile din Maramures cum se gestioneaza problemele judetului ca voi nici sa strangeti gunoaiele nu stiti.Ma mir ca faceti cate un dus si va spalati pe dinti de misogini ce sunteti.

  • Daca aceste bunicute reprezinta la nivel de valoare judetul, in materie de femei, binenteles alaturi de bunicuta Kake, atunci e de preferat sa ne abtinem… pffffff!!!!! ufffffff!!!

  • Ce afirma dl Negrut Cristian este de bunsimt si de principiu moral.Dansul cu apinia dansuluinu este inpotriva prezentei femininein politica parlamentului. Pozitia dansuluiexprima altcevaca numai cine nu vrea nu intelege substratul povestii. Asadar nu confundatii impostura si parvenismul in politica cu vederea misogina a unui domn. Chiar dansul, este extrem de politicos, si asta se poate citi cand utilizeaza cu generozitate cuvantul doamna,celor doua tinere june. Cu toata dragostea, duoamna!

 6. Cine s-ar fi gândit la nivel județean ca matracucele județului cu multa putere și bani își vor unii destinele pentru mai mulți bani și putere.

  Ce sa îți mai trebuiască la aproape 60 de ani, inafara de un salariu bun de parlamentar și tradiționalele combinații de care deja știm cu toți, mai ales doamna și domnul Negruț!

  Parlamentul ar trebui sa fie pentru oameni tineri, energici, inovatori, plini de patriotism și dornici de a face ceva pentru români, nu sa trimitem în parlament 2 astfel de „tinere esapate”, 2 epave care ar trebui sa își vadă de bătrâneți și nepoți, bineînțeles care are!
  Aceste cuvinte le adresez în special familiei Negruț, un model de familie parvenita pana în măduva oaselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here