OFICIAL – Focare de infecție cu COVID-19: echipa de fotbal Minaur Baia Mare, Primăria Sighetu Marmației și casa de bătrâni din Hotel Montana Baia Sprie

0
969

NOUL CORONAVIRUS. În acest moment, în județul Maramureș există trei focare de infecţie cu COVID-19, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș, care citează Direcția de Sănătate Publică Maramureș.

 

Cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus din județ este la centrul privat de îngrijire al bătrânilor din Baia Sprie (din fostul Hotel Montana, manageriat de fosta mare înotătoare Stela Pura și deschis în ianuarie 2019), unde sunt 30 de persoane infectate cu COVID-19.

 

De asemenea, au mai fost declarate focare de infecție COVID-19 echipa de fotbal de Liga a III-a Minaur Baia Mare, care are 11 cazuri confirmate, și Primăria Sighetu Marmației, care are 7 cazuri confirmate.

 

Ciudat/suspect: echipa de handbal băieți Minaur Baia Mare nu figurează în statistica DSP Maramureș ca fiind focar de infecție cu COVID-19, deși clubul a anunțat oficial că 10 sportivi (Răzvan Pop, Milan Kotrc, Albert Cristescu, Robert Nagy, Călin Căbuț, Mihai Dobra, Nikola Skrobic, Andrei Buzle, Jose de Toledo și Paul Oargă) au fost confirmați pozitiv. De altfel, echipa băimăreană a plecat la cel de-al doilea turneu din Liga Națională cu doar 13 jucători.

 

Miercuri, 8 octombrie, autoritățile sanitare locale au comunicat un număr-record de infectați, 85, și 3 decese (până acum, în Maramureș s-au înregistrat 2.401 de infectări, din care 124 de persoane au murit).

 

* Foto generică: Dan Buia / Suporter.img

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here