TRANZACȚIE – Farmaciile Richter din Baia Mare intră în proprietatea Dr.Max

0
677

PHARMA. Cele două farmacii pe care le deține în Maramureș Gedeon Richter (cel mai mare producător de produse farmaceutice din Ungaria) vor intra în posesia grupului de investiţii Penta Investments, care deține și Dr. Max Group, în urma unei tranzacții care implică achiziția lanţului de farmacii şi a diviziei de distribuţie a produselor farmaceutice deţinute de grupul maghiar în România.

 

Farmaciile Gedeon Richter, care activează sub denumirea Farmacia Richter, sunt amplasate în Baia Mare (pe bulevardele Decebal nr. 4 și București nr. 40). După oficializarea tranzacției, Dr Max va deține în Maramureș 13 farmacii – acum are 11 farmacii, 9 în Baia Mare și câte una în Borșa și Baia Sprie (una dintre acestea fiind hiperfarmacie, în Baia Mare).

 

Tranzacția a fost făcută de Penta Investments prin Mediplus Exim (care este o subsidiară a A&D Pharma, parte din Dr.Max Group), iar de Richter Group prin Armedica Trading – acordul de achiziție a operațiunilor de retail şi distribuţie ale Gedeon Richter în România a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute.

 

Dr.Max e unul dintre cei mai mari jucători din piaţa farmaceutică din România, având o rețea de peste 650 de farmacii dintre care 16 de mari dimensiuni (hiperfarmacii).


ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here