CERTITUDINE – ALDE și Pro România fuzionează, noul partid se va numi Pro România Social Liberal: în Maramureș, copreședinți vor fi Cornelia Negruț și Viorica Marincaș

0
1155

FUZIUNE PENTRU LOCURI ÎN PARLAMENT. A fost decisă fuzionarea partidelor Pro România (controlat de Victor Ponta) și ALDE (controlat de Călin Popescu Tăriceanu). Noul partid se va numi Pro România Social Liberal, a fost descris ca având o doctrină de centru, de factura social-liberală, și fuziunea va fi înregistrată înainte de alegerile parlamentare, pentru ca în 6 decembrie să candideze pe aceeași listă de candidați.

 

La nivel național, liderul noului partid va fi Victor Ponta, iar Călin Popescu Tăriceanu va fi președintele Consiliului Național, având în coordonare mai multe structuri ale Pro România Social Liberal.

 

Filialele din teritoriu vor avea în fază inițială conduceri bicefale, adică doi co-președinți, care vor fi liderii locali ai ALDE și Pro România. În cazul Pro România Social Liberal – filiala Maramureș, co-președinți vor fi Cornelia Negruț (ALDE) și Viorica Marincaș (Pro România).

 

Pe listele de parlamentari ai Pro România Social Liberal, raportul de candidați va fi 60% Pro România, 40% ALDE. La București, Victor Ponta va fi pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputatilor, iar Călin Popescu Tăriceanu va fi pe locul 1 pe lista pentru Senat. Conform calculelor celor doi lideri ai noului partid (în care Ponta e “mai lider” decât Tăriceanu), noul partid poate obține 12 senatori și 28 de deputați (adică 40 de parlamentari la nivel național).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here