NICIO SURPRIZĂ – Cine a câștigat contractul de 5,8 milioane de lei pentru renovarea energetică a unei școli din Sighetu Marmației

0
2527

CONTRACT ATRIBUIT. Administrația publică locală a municipiului Sighetu Marmației, controlată de edilul Vasile Moldovan (PSD), a semnat la jumătatea acestei luni un contract în valoare de peste 5,8 milioane de lei (exact: 5.851.518,17 lei, sumă care include TVA), care vizează execuția lucrărilor de renovare energetică moderată a Școlii Gimnaziale nr. 10 (localizată pe strada Unirii nr. 27).

 

Cea mai mare parte a finanțării este nerambursabilă, din fonduri europene administrate de statul român prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractul a fost semnat cu sereleul Sebi Marc, înregistrat în Călinești și controlat de sigheteanul Ioan Mihai Ștefan Marc, o firmă cu vechi stagii contractuale cu municipalitatea din Sighetu Marmației.

 

Pentru a câștiga contractul – care a fost atribuit pe criteriul cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul a avut o pondere procentuală de 80% din decizia finală (au fost 4 oferte, din care două au fost declarate admisibile) – firma sigheteanului Marc a sublicitat cu 10,89% sub estimarea maximă a beneficiarului. În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 35,66 milioane de lei și un profit net de circa 717.000 lei, indicatori financiari realizați cu 132 de angajați, dar și cu datorii de 21,36 milioane de lei.

 

Lucrările la școala din Sighetu Marmației, care are o suprafață desfășurată de 2.342 mp, trebuie finalizate cel târziu la 30 noiembrie 2024 și prevăd reabilitarea acoperișului, izolarea termică a fațadei și a planșeului peste ultimul nivel, refacerea instalației de alimentare cu apă, instalații interioare de canalizare, termice, electrice, de ventilare, de stingere a incendiilor și montarea a 22 de panouri fotovoltaice (cu o putere unitară de 460 Wp).

 

Investiția vizează îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior, reducerea consumului de gaze naturale (implicit și a cheltuielilor cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă), reducerea costurilor cu climatizarea.

 

* Foto: @Școala Gimnazială nr. 10 Sighetu Marmației

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here