ÎNTABULARE GRATUITĂ – Terenurile din opt localități rurale din Maramureș, cadastrate cu finanțare de la UE și din bugetul statului

0
3673

CADASTRU. Terenurile din opt localități rurale din județul Maramureș vor fi înregistrare în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor cu bani din bugetul Uniunii Europene și cu cofinanțare din bugetul de stat.

 

Localităţile au fost selectate fie pentru că fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, fie pentru că implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe, fie pentru că în respectivele localități există zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

 

Cele opt comune din județul Maramuureș în care terenurile vor fi cadastrate fără ca proprietarii să plătească sunt Mireşu Mare, Ardusat, Sălsig, Gârdani, Suciu de Sus, Cupşeni, Valea Chioarului și Coroieni – la nivel național, 194 de comune vor beneficia, în primă fază, de această facilitate, valoarea totală a proiectului fiind de 312.891.155 de euro (265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 de euro, cofinanţare de la bugetul de stat).

 

În acest moment, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a iniţiat procedura de licitaţie pentru serviciile de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 194 de unităţi administrativ-teritoriale, achiziţia se desfăşoară pe 36 de loturi şi se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 noiembrie 2018.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here