NEPUTINȚĂ – Minaur a terminat la egalitate, la Baia Mare, într-un meci cu echipa de pe locul 10, pe care și l-a făcut singură dificil

0
871

LIGA I HANDBAL FEMININ. Duminică, 30 aprilie, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 23-a Liga I handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a terminat la egalitate, 28-28 (13-14), partida cu CSM Târgu Jiu. Meciul, arbitrat de cuplul Marian Babău din București & Alexandru Roibu din Ploiești, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 7 (Baia Mare) și 10 (Târgu Jiu).

 

Un meci despre nimic, care nu putea decide nimic altceva decât un rezultat pentru statistică, ambele echipe nefiind angrenate nici în lupta pentru vreun loc de cupă europeană, nici pentru retrogradare (de altfel, antrenorul gorjencelor, Liviu Andrieș, a și precizat înaintea meciului că obiectivul echipei sale este menținerea în Liga I, respectiv evitarea retrogradării și a barajului, pentru că asta este valoare lotului echipei din Târgu Jiu). Cu Minaur pornită evident din postura de favorită, în pofida parcursului extrem de slab din această ediție de campionat și a faptului că joacă fără antrenor principal după demiterea lui Fotonea din urmă cu două etape, meciul a fost la discreția gazdelor.

 

După ce în primele 15 minute gazdele au reușit doar să se mențină în plasa mult mai slab clasatelor oaspete (7-7), gorjencele au reușit apoi să se desprindă pe tabela de marcaj, Pavlovic, Klimek și Ilie punând o diferență de 4 goluri între echipa din Târgu Jiu și cea din Baia Mare: 10-14 (min. 26). Totuși, orgoliul rănit al Minaurului a făcut ca până la finalul reprizei întâi diferența să se reducă la un gol, după concretizările lui Ujkic, Tănăsie și Vukajlovic: 13-14.

 

În prima repriză, ambii portari (slovena Amra Pandžić – Minaur și bulgăroaica Ekaterina Mihaylova Dzhukeva – Târgu Jiu) au avut câte 8 parade salvatoare, fiind cele mai bune în primele 30 de minute, ceea ce spune multe despre ceea ce s-a întâmplat pe teren. Cele mai bune marcatoare de la băimărence au fost Tănăsie (4 goluri) și Cazanga (3 goluri), iar de la gorjence: Pavlovic (5 goluri) și Ciolan (4 goluri).

 

În repriza a doua, ceea ce părea o glumă tristă (înfrîngerea Minaurului pe teren propriu de o echipă de la coada clasamentului care speră doar să nu cadă în Liga a II-a) a mai durat ceva timp. În min. 36, băimărencele reușesc să egaleze pentru scurt timp (15-15), iar în min. 39 reușesc să preia din nou conducerea, după golul lui Popa din 7 metri: 17-16. La jumătatea reprizei secunde, tabela indica 22-20 și gazdele păreau că au găsit drumul spre victorie, una deloc glorioasă, de altfel.

 

Deși în min. 48 băimărencele se distanțaseră la 4 goluri (25-21), gorjencele le-au egalat în doar 4 minute (min. 52, 26-26), o egalitate menținută până la finalul unui meci în care în ultimele 4 minute și jumătate niciuna dintre echipe nu a mai reușit să marcheze.

 

Pentru Minaur au marcat Popa și Tănăsie (câte 6 goluri), Ujkic (5 goluri), Vujovic (4 goluri), Cazanga (3 goluri), Vukajlovic, Zych, Borș și Mițicuș (câte 1 gol). Portarul Panzic (Minaur) – 9 intervenții salvatoare. De la oaspete s-au remarcat Pușcaș (9 goluri), Pavlovic și Ciolan (câte 6 goluri) și portarul Mihaylova Dzhukeva (13 intervenții salvatoare).

 

În urma acestui alt rezultat dezamăgitor, Minaur rămâne pe locul 7 în clasamentul Ligii I la handbal feminin. În etapa următoare, a 24-a (ante-penultima), programată în 7 mai, Minaur joacă în deplasare, cu Măgura Cisnădie.

 

* Foto @Ovi Dragomir via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here