EXCLUSIV – Bilanț la un an de la semnarea contractului de întreținere a străzilor din Baia Mare, asocierea care include „firma finului”: 34 de milioane de lei

6
6693
Cătălin Cherecheș, Marcel Zoicaș

REPARAȚII DE STRĂZI DE 34 DE MILIOANE DE LEI/AN. La împlinirea unui an de la semnarea contractului-cadru (pe alți 4 ani) de întreținere a străzilor din Baia Mare, contract semnat de Primăria urbei, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, la valoarea halucinantă de circa 188 de milioane de lei (!!!), cu eternii abonați publici – asocierea ARL Cluj & Construrom (firmă controlată de finul primarului Cherecheș, Vasile Marcel Zoicaș) – 2mnews a făcut un bilanț financiar, pentru a vă informa de câți bani s-au reparat străzile urbei de către asfaltatorii agreați.

 

În cele 12 luni scurse de la semnarea contractului (28 aprilie 2022), Primăria Baia Mare le-a virat asfaltatorilor 6 comenzi (contracte subsecvente) care totalizează aproape 34 de milioane de lei (exact: 33.900.000 lei, sumă care include TVA). Cea mai recentă comandă, chiar în această lună, la 18 aprilie 2023, la împlinirea unui an de la semnarea asfaltărilor pe următorii 4 ani, pe post de tort aniversare, în valoare de… 12,5 milioane de lei (sumele din articol includ TVA).

 

Această recentă comandă este de peste 6 ori mai mare decât precedenta: înainte cu doar 47 de zile de această comandă de 12,5 milioane de lei, la 28 februarie 2023, Primăria Baia Mare a “controlorului” Cherecheș a livrat o comandă asfaltatorilor identificați mai sus în valoare de 2 milioane de lei. Comezile sunt în sume rotunde, să nu se-ncurce nimeni cu împărțirea (în contabilitate).

 

Practic, în cele 12 luni scurse de la semnarea contractului Primăria Baia Mare a livrat asfaltatorilor, în medie, 2,83 milioane de lei/lună. Sau, dacă doriți, câte 570.000 de euro pe lună, în fiecare lună. Sau, dacă doriți, în fiecare zi, Primăria Baia Mare alocă aproape 100.000 de lei (exact: 92.877 lei) pentru repararea străzilor din oraș…. ca orice oraș bogat, care ignoră datoriile imense ale administrației publice locale către cele 152 de firme care au prestat și ele servicii sau au livrat bunuri Primăriei, datorii care totalizau la 28 februarie 2023 fabuloasa sumă de… 63,5 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Ma angajatoru nu este de vina numai ca lucrările sunt făcute de firmele lui Cherecheș în numele de zoicas,uitați-vă cine face lucrările pe tot sistemul de învățământ firmele lui Cherecheș,au avut un proiect de 2,860 mi-l.franci elvețieni pt.scoala Vasile Alecsandri din hoatvoan,intrebatii ce au făcut cu bani ppodetele peste Raul craca s au făcut cu oamenii de etnie rroma nu a fost nici o firma dacă eu nu cădea m sa mi rup picioarele în w.15 nici acum nu erau făcute,eidoar au cumpărat robe drujba mănuși și vreo 9 perechi de cizme,publicația sa făcut într o ședință la consiliul județean la care a fost prezent și prefectul jud.mm. rohian,acei copii care erau înscriși de mine pt. sansa a 2 a eu nu I am văzut la școală doar de 3 ori,mâncarea lor,de la Bizo s au Asooc venea în fiecare zi,de către.invatatoarea care se ocupa de ei spunea sa nu vina la școală,era normal mâncarea celor 17 elevi de etnie rroma era mancata în familia unor dascăli la la V.Alecsandri,lucrări de finisaj în timpul scoli acolo sa putut ca erau.lucrarile lui Cherecheș!

  2. PROPUNERE : Toti cei care sustin, ling, lauda si aplauda toate realizarile (facute doar cu un scop clar, acela de a cereches) ale acestui doctor in sp…gi si deva….zari ar trebui considerati COMPLICI al acestuia, inclusiv toate domnisoarele, doamnele si bunicutele (senioare) ne-satisfacute telenovelistic decat de minciunile si balivernele acestui Arlechino care le face din vorbe si povesti cu Ileana Cosanzeana. Toti cei care refuza sa vada realitatea din jurul lor si ofera inimioare, pupici si floricele la toate postarile (abureli ale cultului personalitatii) ar trebui considerati tot COMPLICI. De ce ??? Refuza cu buna stiinta sa vada si sa intelega ca in oraselul Baia Mare se plateste asfaltarea (peticeala asimetrica, urata si de mantuiala) strazilor la acelasi pret / metru patrat precum se plateste in Londra, Paris si New York. Ce se platestela la valoare halucinanta ?? Calitate ZERO, petice nefrezate la adancime corespunzatoare (economie de asfalt, trebuie sa „incapa” si cereches in combinatie), emulsie fara substanta activa (lipici), imbinari cu diferente de nivel, etc. Cine sa verifice toate acestea ?? Angajatii primariei ??? HA HA HA, Oita sa-i verifice pe lupi cumetriti ?? Dragilor COMPLICI sa nu va mirati de ce ne pleaca tineri (copii) din oras. NU vor sa fie jegmaniti prin taxe si impozite (mascate si umflate) si nu vor sa-i umple sacu (contul din Viena si Italia) la lupul cel rau care ne tot canta in ultimi ani : ….Baiamareni cucuieti usa lupului descuieti ca el va aduce voua….. (credite de rambursat, dobanzi nenegociate, cheltuieli gonoflate, etc)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here