NEGOCIERI – Maramureșul rămâne cu doi secretari de stat: Cosmin Butuza și Bogdan Tomoiagă

0
891
Cosmin Butuza și Bogdan Tomoiagă

DEZVĂLUIRE. Am zis să nu aveți emoții suplimentare și să vă anunțăm înainte de evaluarea de fațadă anunțată de social-democrați că va avea loc în privința secretarilor de stat. Maramureșul va rămâne cu doi din cei trei secretari de stat pe care îi avea. Atât s-a negociat. Pentru că sunt funcții eminamente politice.

 

Trebuind să renunțe la unul din cei trei (Dragoș Titea – Transporturi, Gheorghe Bogdan Tomoiagă – Turism și Cosmin Butuza – Tineret și Sport) – să înțelegeți că discuțiile în CEX-ul PSD s-au purtat la nivelul genunchiului broaștei, de tipul împărțirii îndestulării pe criterii locative: „Maramureș, rămân doi” – , președintele PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, a renunțat la cel cu care se certase: Titea. N-a contat importanța portofoliilor sau criteriile profesionale, ci relația personală a lui Zetea cu respectivii secretari de stat.

 

Nu am făcut sublinierea având senzația că Titea-i vreun geniu, departe de mine acest gând, ci pentru că așa s-a întâmplat și ar trebui să știți atunci când veți fi mințiți că „s-a purces la o evaluare profesională în urma căreia…”. Nu s-a purces la nimic. Au rămas prietenii.

 

În consecință, în coșarca secretarilor de stat au rămas doi reprezentanți ai PSD Maramureş: Cosmin Butuza (34 de ani, finul lui Zetea, un tânăr capabil în pofida acestui aspect) la Tineret și Sport (numit în funcție în 24 februarie 2017) și Bogdan Tomoiagă (41 de ani, susținut de filiera Borșa, însă, la fel, un tânăr capabil în pofida acestui aspect) la Turism (numit în funcție în 8 martie 2017). Observând data numirilor, de Dragobete și de Ziua Femeii, nu poți să nu te-ntrebi dacă nu cumva secretarii ăștia de stat sunt un soi de cadouri oferite președinților de organizații județene cu diferite ocazii festive… În acest moment, Guvernul PSD & ALDE are 69 de secretari de stat (avea 96, au ejectat 27).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here