SCHIMBARE DE STRATEGIE – Candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Vișeu de Sus, Ioan Radu Coman, președintele filialei locale

0
1105
Radu Coman

DECIZIE. PNL a anunțat că pentru funcția de primar al orașului Vișeu de Sus va candida Ioan Radu Coman „Duțu”, președintele local al liberalilor, după îndepărtarea primarului Vasile Coman „Vărzaru’” de la conducerea filialei Vișeu de Sus, în 30 octombrie 2023 (pentru că acesta era deja în PSD, activând împotriva PNL).

 

Coman este consilier județean de 8 ani (este la al doilea mandat în administrația județeană) și este de profesie expert financiar (deține firma CGE&DAD Group Consulting, specializată pe audit financiar, contabilitate și consultanță în domeniul fiscal). Absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică la Academia de Studii Economice (ASE) București (în 2007) și al unui master în Bănci și piețe de capital la Universitatea Babeş-Bolyai (2010).

 

Decizia este suprinzătoare în contextul în care, după defectarea lui Vasile Coman „Vărzaru’” în PSD, PNL acredita ideea că îl va desemna drept candidat la alegerile din 9 iunie 2024 pe actualul viceprimar, Marius Grad, aflat pe poziții antagonice cu edilul Coman „Vărzaru’”, care s-a străduit și a făcut mari presiuni pentru a-l demite din funcție, fapt reușit pentru câteva zile, însă nelegal, conform constatării Instituției Prefectului Maramureș, Grad fiind repus în funcția de viceprimar pe care o deține și în acest moment.

 

Grad a anunțat deja public că îl va susține pe Ioan Radu Coman în demersul său de a opri hegemonia lui Vasile Coman „Vărzaru’”, aflat în funcție din anul 2012 (este la al treilea mandat șiu candidează din partea PSD pentru al patrulea mandat). Surse politice au precizat pentru 2mnews că decizia PNL de a-l înlocui pe Marius Grad cu Radu Coman a fost luată exclusiv pe criterii de șansă, respectiv rezultele sondajelor acreditează că Radu Coman are mai mari șanse de a-l depăși în confruntarea electorală pe Coman „Vărzaru’”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here