NEGOCIERI CHERECHEȘ / DRUSAL – A plătit 1,5 milioane de lei și a promis că plătește restul datoriilor săptămâna viitoare, doar să nu se suspende ridicatul deșeurilor menajere în Baia Mare

6
4116

PACEA” DE UN MILION ȘI JUMĂTATE DE LEI. Vineri, 9 septembrie 2022, la sediul Primăriei Baia Mare a avut loc o nouă întâlnire de amiabilizare a diferendului comercial dintre executivul instituției și operatorul de salubritate Drusal, în urma notificării firmei private că din 15 septembrie va sista serviciul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor menajere.

 

Negocierile s-au purtat în trei, conducerile Primăriei, Drusal și ADI Deșeuri (chemat pe post de arbitru). În urma întâlnirii, primarul Cătălin Cherecheș a dispus plata către Drusal a sumei de 1,5 milioane de lei și a promis că plătește restul creanțelor săptămâna viitoare, doar să nu se suspende ridicatul deșeurilor menajere în municipiu.

 

Surse implicate au precizat pentru 2mnews că operatorul de salubritate a menținut, în principiu, enunțul notificării (în sensul în care dacă Primăria, care a colectat banii aferenți salubrității menajere de la cetățeni încă de la începutul anului, nu achită creanțele mai vechi de 90 de zile, începând din 15 septembrie nu va mai ridica gunoiul), însă datele actuale indică faptul că primarul Cherecheș va plăti în timp util și restul creanței, pentru a nu rămâne cu gunoiul neridicat în preajma Sărbătorii Castanelor.

 

În toate aceste diferende (pentru că nu este primul pe aceeași temă), de fiecare dată primarul iese public și spune că nu plătește, că Drusal e bau-bau, și tot de fiecare dată plătește, de multe ori cu tot cu penalități impuse de hotărâri judecătorești și, uneori, chiar cu comisioane către executorii judecătorești (atunci când nu vrea să plătească nici după ce pierde procesele), prejudiciind semnificativ bugetul local cu sume care nu-i sunt imputate niciodată, pentru că în Baia Mare funcționează principiul sicilian “O mână spală pe alta”.

 

În acest context, e greu de găsit o explicație rațională la dilema publică: dacă are banii și știe că pierde mereu, de ce nu plătește la timp (măcar să nu mai plătim penalități și comisioane)?

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Vrem ca jutitia din Romania sa ii impute lui Chereches toate penalitatile platite catre Drusal, si sa le plateasca din buzunarul propriu – are de unde – la cat au furat ai lui si la cat a capusat si el orasul asta macar sa dea ceva si inapoi – eu inca astept sa vad pana unde ii merge lui Chereches si inca astept sa vad pe cine are pe acolo prin Justitie, parchet, SRI, etc, bine Justitie e mult spus in Romania, de nu il salta astia desi trebuiau sa o faca de ani de zile.

  2. Acest Cherecheș e smintit la cap. Probabil drogurile l-au terminat. Păcat că a fost ales primar acest măscărici. Se pare că nici după ce a fost condamnat nu scapă lumea de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here