NATURA NE-A ÎNVINS, DIN NOU – În 2021, calamitățile naturale au făcut în județul Maramureș pagube materiale de peste 57 de milioane de lei

0
281

PAGUBE – MARAMUREȘ. Raportul pe anul 2021 al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cuantifică, printre altele, și valoarea pagubelor materiale cauzate de calamitățile naturale. La nivelul județului Maramureș acestea depășesc 57 de milioane de lei (exact: 57.187.040 lei).

 

Inundațiile, precipitațiile abundente, furtunile și alunecările de teren de anul trecut au afectat 91 de localități din 41 de UAT-uri din județ, distrugând case, anexe gospodărești, poduri și podețe, drumuri, construcții hidrotehnice, terenuri arabile, pășuni și fânețe, surse de alimentare cu apă.

 

Din acest punct de vedere, cele mai semnificative au fost inundațiile din bazinele hidrografice Someș și Tisa de la sfârșitul lunii iunie – mijlocul lunii iulie, când viiturile și inundațiile au afectat 21 de UAT-uri și au produs pagube de peste 28 de milioane de lei.

 

De asemenea, alunecările de teren, produse în 2021 în 14 UAT-uri (Borșa, Fărcașa, Bogdan Vodă, Vișeu de Jos, Ulmeni, Suciu de Sus, Moisei, Copalnic Mănăștur, Baia Sprie, Valea Chioarului, Boiu Mare, Șișești, Vadu Izei, Mireșu Mare) au cauzat pagube totale de peste 17 milioane de lei, avariind 7 case, anexe gospodărești, drumuri, ziduri de sprijin și apărări de mal, terenuri agricole.

 

2021 a fost anul în care în Maramureș s-au declanșat 15 avertizări Cod Roșu, 58 de avertizări Cod Portocaliu și 177 Cod Galben.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here